Κολοκυθοτυρόπιτα

Συστατικά:

3 κολοκύθια
1 κουταλιά της σούπας. άλας
2 κουταλιές της σούπας. φυτικό λάδι
2 κρεμμύδια
3 αυγά
250 γρ. γιαούρτι
1 κουτ. μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι αλεύρι (130 γρ.)
300 γρ. τυρί φέτα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με ένα σουρωτήρι όπου τρίβουμε μέσα στο χοντρό του τρίφτη 3 κολοκυθάκια μία κουταλιά αλάτι ανακατεύουμε με το χέρι μας και αφήνουμε 20 λεπτά να φύγουν τα υγρά.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε 2 κουταλιές λάδι κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διαφανή.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια που τα έχουμε στραγγίξει με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτουν.

Σπάμε τα τρία αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός προσθέτουμε μέσα στα αυγά 250 γραμμάρια γιαούρτι και την σόδα και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε ελαφρά να ενσωματωθεί, την τριμμένη φέτα και ανακατέβουμε και τέλος ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε και ανακατευουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα ταψάκι 20 X 30 cm το οποίο πρώτα έχουμε στρώσει με λαδόκολλα που έχει καλύψει και τα τοιχώματα με ένα κουτάλι την ισιώνουμε

και ψήνουμε 45 λεπτά στους 180 βαθμούς και η πίτα μας είναι έτοιμη

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΒελούδινο παγωτό σοκολάτας με 3 υλικά μόνο
Επόμενο άρθροΖεστά φρέσκα κουλούρια