Πατσαβουρόπιτα

Για περισσότερες Συνταγές ακολουθήστε την @mari_glasgow 

Συστατικά:

450γρ φύλλο για πίτα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή βούτυρο
600γρ τυρί μείγμα (φέτα, ανθότυρο)
1-2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 πρέζα φρέσκο ​​τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι γάλα
3-4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 πρέζα αλάτι
Λίγη ψιλοκομμένη μέντα (προαιρετικά)
1 ταψί 30cm

Μέθοδος:

• Τρίψτε το τυρί με πιρούνι και ανακατέψτε με τα τυριά που σας αρέσουν.
• Προσθέστε μαύρο πιπέρι.
• Ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη.
• Ανοίξτε το πακέτο με το φύλλο.
• Βουρτσίστε το ταψί με λάδι.
• Ξεκινήστε να τοποθετείτε ένα φυλλό στο κάτω μέρος του ταψιού.
• Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
• Πάρτε το δεύτερο φιλό και τοποθετήστε το στο πάγκο σας. • Πασπαλίζουμε με λάδι και ρίχνουμε πάνω το μείγμα τυριών.
• Σουρώστε το φυλλό με τα δύο χέρια ως ακορντεόν και τοποθετήστε το προσεκτικά στο ταψί.
• Τοποθετήστε τα φύλλα στην σειρά το ένα μετά το άλλο μέχρι να τελειώσουν.
• Σε ένα μπολ ρίξτε 1 φλιτζάνι γάλα, 3-4 αυγά, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, μαύρο πιπέρι και προσθέστε μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο.
•Ανακατέψτε καλά.
• Ρίξτε αυτό το μείγμα πάνω στην πίτα και αφήστε το για 5 λεπτά για να απορροφηθεί.
•• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° Κελσίου για 30- 40 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσοκαφέ.
Σας ευχαριστώ και απολαύστε !!

Συνταγή από @mari_glasgow

Προηγούμενο άρθροΗ πιο αρχοντική Πατατοσαλάτα
Επόμενο άρθροΔροσερή και εύκολη Κοτοσαλάτα