Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και τυρί

Υλικά

3 μελιτζάνες από τον κήπο
250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
2,3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 πλήρης μαϊντανός
Μαύρο πιπέρι
Καυτερή πιπεριά
Αλάτι

Πατάτες πουρέ
3 πατάτες
1 κουταλάκι βούτυρο επιδόρπιο
Μισό κουταλάκι του γλυκού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Από Πάνω
Τυρί τσένταρ
Γλυκια πάπρικα

Για να λαδώσετε τις μελιτζάνες
Μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Σάλτσα με ντοματοπελτέ
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά πάστα ντομάτας

Εκτέλεση

Ας κόψουμε τις μελιτζάνες σε παχιές φέτες 2εκ, τις λαδώνουμε και στις δύο πλευρές με
ένα μείγμα λαδιού και αλατιού, και τις ψήνουμε στους 250 βαθμούς, προθερμασμένο φούρνο.
Βράστε τις πατάτες, προσθέστε βούτυρο, γάλα και αλάτι και τις πολτοποιήτε και βάζετε τον πολτό σε μια σακούλα συμπίεσης.
Προσθέστε στο κιμά λάδι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά αν αλλάξει χρώμα, στη συνέχεια
προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για να μαγειρέψετε λίγο περισσότερο, προσθέστε
τα μπαχαρικά και τον πελτέ ντομάτας, προσθέστε τελικά μια πρέζα μαϊντανό και πάρτε
το από τη φωτιά.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις βάζουμε στο πυρέξ και πιέζουμε τις
μελιτζάνες στο κέντρο να κάνουν μία λακουβα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.


Γεμίστε τις με το μείγμα με κιμά, και καλύψτε τον κιμά με τον πουρέ πατάτας και προσθέστε το τριμμένο τυρί τσένταρ και την γλυκια πάπρικα


Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερά και το χύνουμε στο πυρέξ

και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει καφέ.
Καλή όρεξη σε όσους θα το κάνουν

Subscribe to recipe’s youtube chanel here

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλένιος Χαλβάς με καρύδι και κανέλα
Επόμενο άρθροΡεβανί με σαντιγί και φυστίκι αιγίνης