Ψητής πατάτα

Υλικά

7 πατάτες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (7 g)

για τη σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (60 g) λιωμένο
4 σκόρδο
8 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

από πάνω
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με ένα 1 κγ αλάτι μέχρι να είναι μαλακες στο πηρούνι.
Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο και μετα τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Σπάμε τις πατάτες με ότι εργαλείο έχουμε.

Μέσα στο λιωμένο βούτυρο ρίχνουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με την σάλτσα τις πατάτες πολύ καλά.


Καρυκεύουμε με τα μπαχάρια και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς μέχρι να
ροδίσουν.

καλή όρεξη

 

Προηγούμενο άρθροΦτιάξαμε τα πιο εύκολα τρουφάκια…
Επόμενο άρθροΦτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο με πατάτες