Τυρόψωμο

Υλικά

1 ποτήρι τσαγιού ζεστό νερό (125 ml)
1 ποτήρι τσαγιού ζεστό γάλα (125 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (8 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξερή (6 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (8 γρ.)
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο (30 ml)
3 ποτήρια αλεύρι (300 γρ.)

Για τη γέμιση
300 γρ. τυρί τσένταρ
200 γρ. τυρί φέτα

Για επικάλυψη
1 κρόκο αυγού
10 ml λάδι
πολύ λίγο τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό ,το γάλα,τη ζάχαρη,τη μαγιά,το αλάτι,το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι.Η ζύμη πρέπει να κολλάει στο χέρι.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να διπλασιαστεί.
Τρίβουμε το τσένταρ.Κρατάμε λίγο στην άκρη.Λιώνουμε μ ένα πιρούνι τη φέτα και ανακατεύουμε τα δυο τυριά.Τα ζυμώνουμε και δημιουργούμε μια μπάλα.
Παίρνουμε τη ζύμη και την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να φύγει ο αέρας.Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και αδειάζουμε τη ζύμη.
Ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο με πάχος ένα δάχτυλο.Βάζουμε στο κέντρο την μπάλα τυριού.

Μαζεύουμε γύρω γύρω τις άκρες και κλείνουμε σε πουγκί.Πασπαλίζουμε με αλεύρι και πατάμε με τα χέρια μας να το ανοίξουμε σε στρογγυλό σχήμα.
Βάζουμε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί και με την βοήθεια του πλάστη το μεγενθύνουμε να το κάνουμε λίγο πιο ψιλό.
Το μεταφέρουμε στο ταψί το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.Το αλείφουμε με τον κρόκο και το λάδι.
Πασπαλίζουμε με το τσένταρ που είχαμε κρατήσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 ° C μέχρι να ροδίσει!!!

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΜπουρέκι Πλεξούδα με γέμιση τυριού…Απαλό και πλούσιο και απίστευτα αρωματικό!
Επόμενο άρθροH αυθεντική συνταγή κιουνεφέ