Μπουρέκι με Κοτόπουλο και Ρύζι

Συστατικά

500gr ψιλοκομμένο κοτόπουλου, σε κύβους.
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1-2 κλωναράκια μάραθο ψιλοκομμένο.
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένο
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1,5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου 
1/3 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες (όχι σε λάδι.)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών κομμένες στην μέση
Ξύσμα από 1 φρέσκο ​​λεμόνι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
110 gr φέτα τριμμένο.
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
8 φύλλα ζύμης

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε κομμάτια κοτόπουλου, ρίγανη και πάπρικα.
Ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου πέντε λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και αφήστε το στην άκρη.
Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι, ζεστάνετε την άλλη κουταλιά ελαιόλαδο σε μέση-υψηλή φωτιά και προσθέτετε το μάραθο και το κόκκινο πιπέρι. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε να ανακατεύετε για ακόμα ένα λεπτό.
Προσθέστε ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να φρυγανιστούν οι σπόροι, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι, μαζί με το κοτόπουλο, φέρτε το μίγμα να σιγοβράσει, σκεπάστε το τηγάνι και μειώστε τη φωτιά.
Σιγοβράστε μέχρι το ρύζι να είναι απαλό και τρυφερό. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το για ένα λεπτό ή δύο.

Προσθέστε τις αποξηραμένες ντομάτες, κρεμμύδια, ελιές, ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό και τυρί. Ανακατέψτε για να τα αναμίξετε πλήρως μαζί.
Ξεκινώντας με ένα φύλλο, βάλτε το σε ένα χαρτί λαδόκολας.
Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, βουρτσίστε με λιωμένο βούτυρο το φύλλο.
Τοποθετήστε ένα άλλο φύλλο με βούτυρο πάνω στο προηγούμενο, και βουρτσίστε με βούτυρο (όπως το πρώτο) και επαναλάβετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα φύλλα, αλλά μην βουρτσίζετε το βούτυρο στο τελευταίο φύλλο.
Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κουτάλι για να τοποθετήσετε ένα ρολό από το μίγμα κοτόπουλου και ρυζιού, κατά μήκος και περίπου 4 εκ από την άκρη της ζύμης. 
Αναδιπλώστε το φύλλο πάνω από το μείγμα κοτόπουλου και ρυζιού και κάντε ένα ρολό.
Βουρτσίστε απ’έξω με βούτυρο και κάντε διαγώνιες σχισμές πάνω από τη ζύμη, σε απόσταση 3 έως 4 εκ.
Μεταφέρετε το ρολό στο ταψί. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε να κάτσει για μερικά λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
Γαρνίρετε με επιπλέον φέτα και ελιές, αν θέλετε.

ΠΗΓΗ

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα Καρδίτσας Παραδοσιακή
Επόμενο άρθροΠολύ νόστιμα αφράτα τραγανά μπισκοτάκια