Η Σαλάτα του Καίσαρα χωρίς αυγά

Συστατικά:

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη συν άλμη
4 αντζούγιες ψιλοκομμένες
1 κ.γ. Ξύδι από κόκκινο κρασί
Χυμός από 3 λεμόνια
1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (περισσότερο για γεύση)
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι (προαιρετικό, η μαμα μου δεν το κάνει αυτό, αλλά μου αρέσει
η ισορροπία που φέρνει)
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο αν σας αρέσει μια πιο αλμυρή γευση!
½ φλιτζάνι ξυρισμένη παρμεζάνα
3 καρδιές μαρουλιου, σκισμένες ή κομμένες
Θαλασσινό αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Μια χούφτα κρουτόν

Οδηγίες:

Στον πάτο μιας σαλατιέρας (κατά προτίμηση μιας γιγάντιας ξύλινης!), πολτοποιήστε το σκόρδο, τη μουστάρδα, την κάπαρη και την αντζούγια μαζί με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσθέστε μια μεγάλη πρέζα αλάτι και μερικές γενναιόδωρες δοσεις πιπέρι και συνεχίστε να πολτοποιείτε για άλλο ένα λεπτό για να σχηματίσετε μια πάστα με υφή. Προσθέστε ξύδι από κόκκινο κρασί, χυμό λεμονιού και σάλτσα Worcestershire και στη συνέχεια ανακατέψτε για να αναμειχθούν.

Περιχύνετε σιγά σιγά με ελαιόλαδο καθώς χτυπάτε για να γαλακτωματοποιηθεί το dressing. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το μέλι αν θέλουμε, μετά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε να ενωθούν.
•Λίγο πριν το σερβίρετε, προσθέστε στο μπολ το μαρουλι. Ανακατεστε μαζί με το dressing και από πάνω με ξυρισμένο τυρί, μια χούφτα κρουτόν

Σερβίρετε και απολαμβάνετε!

Προηγούμενο άρθροΔίχρωμο Κέικ με μία ιδιαίτερη τεχνική
Επόμενο άρθροΧοιρινό Πρασοσέλινο