Πατατοσαλάτα

Υλικά

500-600 gr Πατάτες
½ φλιτζάνι ελαφριά μαγιονέζα
¼ φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (ή φρέσκα κρεμμυδάκια)
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση
⅓ φλιτζάνι τυρί τσένταρ σε κυβους
¼ φλιτζάνι κομμάτια μπέικον
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε νερό μαζί με τη φλούδα.
Τις ξεφλουδίζουμε και το κόβουμε σε κυβους.
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο, το σκόρδο αλάτι και το πιπέρι
σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ανακατέψτε απαλά τις πατάτες στο dressing μέχρι να καλυφθούν καλά.
Πασπαλίζουμε με τυρί, μπέικον και κόκκινο κρεμμύδι.
Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Ανακατέψτε πριν το σερβίρετε.

Καλή απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατοσαλάτα με Μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι

Πατατοσαλάτα με Μπέικον

Υλικά:

4-5 μεγάλες πατάτες
300-350 γρ μπεικον
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
30-40 γρ τυρί
100 γρ κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι
30 ml γάλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε.
2. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το μπεικον.
3. Βάζετε τις βραστές πατάτες σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα σκεύος, προσθέτετε το μπεικον και αλατοπιπερώνετε από πάνω.
4. Φτιάχνουμε ένα μείγμα από κρέμα γάλακτος, κρόκους αυγών και γάλα και το προσθέτουμε όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται πάνω από τις πατάτες.

5. Προσθέστε φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ψήστε για περίπου 25 λεπτά. Ο φούρνος πρέπει να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς πριν εισάγετε το φαγητό.
6. 5 λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το ξαναβάζουμε στο φούρνο (5 λεπτά).

Καλή όρεξη!

Μερικές συμβουλές!
Οι πατάτες πρέπει να βράσουν πριν τις βάλουμε στο φούρνο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινα κρεμμύδια και μπορείτε να προσθέσετε χόρτα, νομίζω ότι θα ήταν ακόμα πιο γευστικό με τον πράσινο άνηθο να προστεθεί στο τέλος.

Προηγούμενο άρθροΒάφλες με μέλι και μπανάνα
Επόμενο άρθροΚεκάκια με χυμό και ταχίνι!