ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ!

Συνταγή για 2 ταψιά κουζίνας

Για τη ζύμη

7 κούπες (τους νες καφέ) αλεύρι γ.ο.χ
1 φακ ξερή μαγιά
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κ.σ βιτάμ
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
2 κ.γ ζάχαρη
Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί
Ζυμώνουμε να γίνει μια μέτρια ζύμη.
Μέχρι να φουσκώσει ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

Για τη σπιτική σάλτσα
Σωτάρουμε ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι , ρίχνουμε μια τριμμένη ώριμη ντομάτα,4κ.σ κέτσαπ,1 κ.σ πελτέ,αλάτι, λίγη ζάχαρη, πιπέρι λίγη ρίγανη! Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό να βράσει 5 λεπτα!
Αφήνουμε να χυλώσει καλά.

Επίσης θα χρειαστούμε

Για το στρώσιμο
Ανάλογα πόσες χωράει το ταψί μας
Περίπου
24 φέτες πάριζα(για τοστ)
24 φέτες γκούντα(για τοστ)
Τυριά μίγμα 3 κούπες
Τυρί Τσένταρ 1 μιση κούπα
8 φέτες μπέικον σε κομματάκια
Πιπεριά πράσινη και κόκκινη Φλωρίνης

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη ζύμη 2 μεγάλα τετράγωνα φύλλα κι απλώνουμε στα λαδωμένα ταψιά.
Μοιράζουμε τη σάλτσα επάνω στη ζύμη κι απλώνουμε να πάει παντού.
Μοιράζουμε τις φέτες πάριζα στρώνουμε και επάνω στη σάλτσα.(όπου υπάρχουν κενά συμπληρώνουμε με κομματάκια)
Κατόπιν τις φέτες γκούντα
Σκορπίζουμε επάνω τα κομματάκια μπέικον το μίγμα τυριών και το Τσένταρ!
Τέλος τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο,
και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου ένα τέταρτο να ροδίσει ωραία!💗

Ευχαριστούμε την Βάνα Ντελή

Προηγούμενο άρθροΠώς θα καθαρίσετε εύκολα και οικονομικά τις κεραμικές εστίες
Επόμενο άρθροΠίτα με μοσχάρι…Μία μοναδική πίτα