Αυτή η στριμμένη πίτα με σπανάκι και τυρί είναι πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη. Εδώ είναι η συνταγή!

Η “στριμμένη” Σπανακοτυρόπιτα

Απαραίτητα προϊόντα:

Φρέσκο ​​σπανάκι – 300 g (πλυμένο και καθαρισμένο)
τυρί φέτα – 300 g.
πράσινα φρεσκα κρεμμύδια – 3 μίσχοι (ψιλοκομμένα)
γιαούρτι – 200 γρ.
Ελαιόλαδο – 150 g (λιωμένο)
ανθρακούχο νερό – 200 ml.
αυγά – 6 τεμ.
μπεικιν παουντερ – 1 φακ.
1 κομμάτι βούτυρο 50γρ
500γρ φύλλα κρουστας για πίτα

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο σε ένα καυτό τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι να μαραθει και τα πράσινα κρεμμύδια για λίγο.
Σε ένα μπολ, σπάστε 5 από τα αυγά, προσθέστε το τριμμένο τυρί και το μπέικιν
πάουντερ αναμεμιγμένο με γιαούρτι.
Προσθέστε το σπανάκι με πράσινα κρεμμύδια στο μείγμα που προκύπτει. Αλοίψτε ένα
φύλλο με λάδι και βάλτε ένα δεύτερο από πάνω. Απλώστε τη γέμιση και τυλίξτε σε ρολό.


Τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί, ξεκινώντας από τη μέση και τυλίγοντας σε ένα
σαλιγκάρι.

Λιπάνετε την τελική πίτα με λάδι και ρίξτε το χτυπημένο αυγό με ανθρακούχο νερό.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για
περίπου 45 λεπτά.
Πασπαλίστε την τελική πίτα με λίγο νερό και σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα για να
ξεκουραστεί.
Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠίτα με φέτα και κίτρινο τυρί. Πιο εύκολη δεν υπάρχει
Επόμενο άρθροΣοταρισμένες πατάτες με άνηθο και σκόρδο