Η Τέλεια Κρέμα Καραμελέ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα, προτιμάται το πλήρες γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Καραμέλλα:
1 κούπα ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μια μικρή κατσαρόλα, προετοιμάστε την καραμέλα αναμειγνύοντας τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά.  Συνεχίστε να το ανακατεύετε μέχρι να πήξει και το σιρόπι να γίνει βαθύ κίτρινο χρώμα.
Σβήστε τη φωτιά.
Πάρτε 6 φορμάκια και προσθέστε την καραμέλα (σε ίσα μέρη). (κρατήστε λίγη καραμέλα για σκοπούς επικάλυψης.)
Κουνήστε τα φορμάκι και βεβαιωθείτε ότι η καραμέλα έχει επικαλύψει ομοιόμορφα στο κάτω μέρος.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καθαρίστε την κατσαρόλα και βάλτην στο μάτι(χρησιμοποιήστε χαμηλή θερμότητα). Προσθέστε το γάλα και το  1/2 φλιτζάνι ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη διαλύσει, σβήστε τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά και προσθέστε αργά το ζεστό γάλα. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και κάντε ένα γρήγορο χτύπημα. Στραγγίξτε το μείγμα κρέμας στα 6 φορμακια και αφήστε το στην άκρη.
Τοποθετήστε τα φορμάκια μέσα σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε. Ρίξτε το ζεστό νερό στο ταψί περίπου  στα μισά από το φορμακι.
Μεταφέρετε το ταψί στον φούρνο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να  βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει εισαχθεί στο κέντρο.
Αφαιρέστε τα φορμακια από το ταψί και αφήστε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, τα μεταφέρετε στο ψυγείο και αφήστε τα για λίγες ώρες. Όταν είναι έτοιμα να σερβιριστούν, σύρετε ένα μαχαίρι γύρω από την πλευρά του από κάθε φορμάκι για να χαλαρώσει. Γυρίστε το σε ένα πιάτο και το συμπληρώστε με επιπλέον καραμέλα, αν θέλετε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Εάν η καραμέλα γίνει στερεά, θερμαίνετε τη σε ένα φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα για να τη διαλύσετε.

ΠΗΓΗ: rasamalaysia.com

Καλή Επιτυχία