Δείτε Επίσης: Η Πίτα του Καλοκαιριού…από μία Σμυρνιά Γιαγιά | Το Μπριαμ της Γιαγιάς μας

Η Τούρτα της γιαγιάς (μπισκότο με κρέμα)

Συστατικά

Για 10 έως 12 μερίδες

Για την κρέμα:
400 ml γάλα
75 g ζάχαρης
1 φάκελος ανθος αραβοσίτου
30 γραμμάρια μπισκότων πτι μπερ
γάλα για βουτιά μπισκότα
Για την κάλυψη σοκολάτας:
200 g κουνερτούρα σοκολάτας
200 ml κρέμα γάλακτος
15g βούτυρο
μπάλες σοκολάτας για διακόσμηση
Φόρμα πυρέξ 29 cm X 20 cm

Προετοιμασία:

1.- Ρίξτε ένα μικρό μέρος του γάλακτος που είναι σε θερμοκρασία δωματίου , σε ένα μπολ και διαλύστε το φάκελο κρέμας βανίλιας ανθος αραβοσίτου, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να μην έχει κομμάτια.

2.- Τοποθετήστε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και βάλτε το στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη και περιμένετε να φτάσει σε σημείο βρασμού. Όταν το γάλα αρχίσει να ζεσταίνετε καλά, ρίχνουμε το μείγμα βανίλιας και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει, αφαιρέστε το από τη φωτιά.

Συναρμολόγηση της τούρτας:
3.- Ρίξτε γάλα σε ένα πιάτο και βρέξτε τα μπισκότα ένα προς ένα. Πρέπει να τα βρέχετε γρήγορα για να τα εμποτίσετε, αλλά και για να μην σπασουν. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ που να καλύπτουν ολόκληρη τη βάση. Εάν έχετε κενά, κόψτε τα κομμάτια μπισκότων έτσι ώστε η βάση να είναι πλήρως καλυμμένη.
4.- Ρίξτε την μισή κρέμα, περίπου, πάνω από το μπισκότο. Απλώστε το καλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Όταν έχετε απλώσει καλά την κρέμα, τοποθετήστε ένα άλλο στρώμα μπισκότων βυθισμένο στο γάλα. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά καλυμένη η κρέμα μαζί και, όπως στο προηγούμενο βήμα, εάν υπάρχει κενό, γεμίστε με κομμάτια μπισκότου.

5.- Ολοκληρώστε με το ρίξιμο όλη την υπόλοιπη κρέμα και απλώστε το καλά με τη σπάτουλα. Τελειώστε το γλυκό με ένα τρίτο στρώμα μπισκότων που είχαν προηγουμένως βυθιστεί στο γάλα, όπως και στα προηγούμενα βήματα.
6.- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά χωρίς να βράσει. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε το σε ένα μπολ στο οποίο θα έχετε βάλει την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και έχετε μια πολύ λεπτή κρέμα. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε ξανά. Με το βούτυρο, θα πάρετε μια λαμπερή γκανάς.
7.- Ρίξτε την γκανας στο κέικ, προσέχοντας να φτάσετε σε όλες τις γωνίες. Αποθηκεύστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον πέντε έως έξι ώρες για να γίνει καλά.
Διακόσμηση κέικ:
8.- Διακοσμήστε το όπως θέλετε με μπάλες σοκολάτας, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, ξύσματα σοκολάτας …

Δείτε Επίσης: Η Πίτα του Καλοκαιριού…από μία Σμυρνιά Γιαγιά | Το Μπριαμ της Γιαγιάς μας

Καλή Επιτυχία

Δείτε Επίσης: Η Πίτα του Καλοκαιριού…από μία Σμυρνιά Γιαγιά | Το Μπριαμ της Γιαγιάς μας

ΠΗΓΗ: annarecetasfaciles.com

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Μπισκότου σε σοκολάτα
Επόμενο άρθροΜαλακό, ευάερο και νόστιμο κέικ…χωρίς μίξερ