ΜΠΡΙΑΜ

Συνταγή:

3 μεγάλες μελιτζάνες(σε μεγαλους κυβους)
3 μεγάλες πιπεριές(σε χοντρες λωριδες)
1 κιλο πατατες(σε κυβακια)
4 κολοκυθακια(σε μικρα κυβακια)

Εκτέλεση

Βαζω σε αλατονερο τις μελιτζανες αφου τις εχω κοψει και τις αφηνω μιση ωρα..τις ξεβγαζω,τις στραγγιζω και ξεκιναω να τα τηγανιζω ολα σε μπολικο λάδι!
Για την σαλτσα: Τσιγγαριζω ενα κρεμμυδι και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα και τα δυο σε λιγο λαδι και επειτα βαζω 1 μισι-δυο πουμαρο,μαιντανο,δυόσμο,αλάτι και πιπέρι και αφηνω μεχρι να μην εχει πολλα υγρα!
Βαζω σε ενα ταψι 35×30 μια στρωση απ’ολα τα τηγανιτα αφου πρώτα τα εχω αλατισει ολα καλα(μην φοβηθειτε,το χρειαζονται),επειτα την μιση σαλτσα να παει παντου,λιγη τριμμενη φετα και απο πανω ακομα μια σειρα απο τα υπολοιπα μισα..βαζω λαδοχαρτο και αλουμινόχαρτο απο πάνω και ψηνω στους 200 βαθμούς για τρια τεταρτα και αλλο ενα τεταρτο ξεσκέπαστο…θελουμε να μεινει λιγο ζουμακι γιατι κρυωνοντας το φαγητο θα σωθει!

 

Καλή Ορεξη

ΠΗΓΗ: Magda TsorbatzoglouGreek Style Recipes.

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη Τυρόπιτα στο Τηγάνι
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα,σπανακοτυρόπιτα και πρασοτυρόπιτα με δικό μου φύλλο