Τρικαλινή Μπουγάτσα

ΥΛΙΚΑ:

4 φύλλα κρούστας για γλυκά ΟΧΙ για πίτες
100 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
850 ml γάλα πλήρες
1 κούπα του τσαγιού (παραγεμισμένη) ζάχαρη (220 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας (παραγεμισμένες) σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της σούπας (παραγεμισμένες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά μεσαίου μεγέθους (κρόκους & ασπράδια μαζί)
50 γρ. μαργαρίνη + 1 κουταλιά σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
2 φακελάκια βανίλια
1 πρέζα αλάτι(προαιρετικά)
6 μπισκότα μιράντα χονδροτριμένα (προαιρετικά)
ΣΥΝΕΡΓΑ: 1 αντικολλητικό ταψάκι διαστάσεων 26Χ26 εκατοστά – 1 σύρμα – 1 μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα – Μαρίζ – πινέλο ζαχαροπλαστικής!

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
Ρίχνουμε το γάλα , ζάχαρη, σιμιγδάλι, αλεύρι κοσκινισμένο, και ανακατεύουμε γρήγορα
με ένα σύρμα χειρός για ένα λεπτό. Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί και ανακατευουμε περιστασιακά.

Εν τω μεταξύ σπαστε σε ένα μπολ 3 αυγά και χτυπήστε τα καλά για 2 λεπτά.

Μόλις ζεσταθεί και λιώσει η ζάχαρη θα ανεβάσουμε την φωτιά και ανακατευουμε συνέχεια
να μην κολλήσει.
Στα 3 λεπτά θα δείτε ότι αρχίζει να πήζει και συνεχίζουμε μεχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες
Αφαιρούμε την κατσαρόλα και βάζουμε το βουτυρο ή μαργαρίνη και ανακατεύουμε για να λιώσει.
Βάζουμε και μία κουταλιά καθαρό βούτυρο πχ. κερκυρας

Μόλις κρυώσει ελαφρά σε 4-5 λεπτά προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά και ανακατεύουμε πολύ γλήγορα και δυνατά.
Τέλος προσθέτουμε και την βανίλια και ανακατεύουμε δυνατά πάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμένομε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Αλείφω το ταψάκι με την λιωμένη μαργαρίνη και τα πλαϊνά
Βάζω το πρώτο και αλείφω ελαφρά με την μαργαρίνη.
Βάζω το 2ο φύλλο το μισό μέσα και το μισό εξω από το ταψί και αλείφω και μετά διπλώνω προς τα μέσα και το άλλο μισό και αλείφω.
Βάζω και το 3ο φύλλο στο κέντρο και αλλειφω.
Αδειάζω την κέρμα μέσα στο ταψί.
Παιρνω ένα φύλλο το διπλώνω στα 4 αλλά το βουτυρώνω σε κάθε δίπλωμα και το βάζω πάνω από την κρέμα και ξαναβουτυρώνω και διπλώνω ότι φυλά περισσεύον προς τα μέσα και βουτυρώνω πλουσια όμως παντου.

Τοποθετούμε στο φούρνο για 20-40 λεπτά. Βγάζουμε από το φουρνο την κόβουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα μπόλικη από πάνω.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Εγγραφείτε στο κανάλι στης Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΣοκολατάκια Φερέρο….τέλειο γλυκάκι για όλες τις ώρες
Επόμενο άρθροΈνα μαλακό κέικ φτιαγμένο από αλεύρι καλαμποκιού…εύκολο να φτιαχτεί