Κασερόπιτα με ντομάτα και ρίγανη

Η κασερόπιτα με ντομάτα και ρίγανη είναι ένα γευστικό και αρωματικό εδέσμα που συνδυάζει την πλούσια γεύση του κασεριού με τη φρεσκάδα της ντομάτας και την ελαφριά γεύση της ρίγανης. Το φύλλο ζύμης που την καλύπτει προσθέτει μια τραγανή υφή στο γευστικό αποτέλεσμα. Αυτή η πίτα είναι ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή σνακ και μπορεί να συνοδεύσει μια ποικιλία από σάλτσες ή διπλώματα. Είναι επίσης μια υπέροχη επιλογή για πικνίκ ή κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Υλικά

Για το φύλλο
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml νερό χλιαρό
3 κσ ελαιόλαδο
1 κσ ξύδι αλάτ

Για τη γέμιση
1 κούπα τυρί γκούντα (τριμμένο)
1 κούπα τυρί κασέρι (τριμμένο)
1 κούπα κεφαλοτύρι (τριμμένο)
1 κούπα τυρί ρεγγάτο (τριμμένο)
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
λίγη ρίγανη

Πως φτιάχνουμε την πίτα

Φτιάχνουμε τη ζύμη: Κοσκινίζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι το λάδι το ξύδι και το μισό νερό.
Ζυμώνουμε με το γάντζο και σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό λίγο λίγο, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη τρυφερή και μαλακή που να μην κολλάει.
Τη χωρίζουμε σε 6 (ή περισσότερα – όσα και τα φύλλα που θέλουμε να ανοίξουμε) μπαλάκια, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε δύο μέτριες ώριμες ντομάτες και τις πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα «κασέρια» και στη συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τις ντομάτες.
Η γέμιση είναι έτοιμη!!!

Πασπαλίζουμε το πλαστήρι με αλεύρι και τοποθετούμε πάνω το πρώτο μπαλάκι ζύμης.
Ανοίγουμε με τον πλάστη ή τη βέργα 3 φύλλα για κάτω και άλλα 3 φύλλα για πάνω.

Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτες No 32 στρώνουμε το 1ο φύλλο.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε σουρωτά το 2ο φύλλο και στη συνέχεια ομοίως το 3ο.
Περιχύνουμε πάλι με ελαιόλαδο και αδειάζουμε τη γέμιση.
Στρώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε με τα άλλα 3 φύλλα σουρωτά, περιχύνοντας το κάθε ένα πάντα με ελαιόλαδο.

Τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί , τα γυρίζουμε προς τα μέσα σε κόθρο.
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σε κομμάτια προσέχοντας να μη τρυπήσουμε τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις (στην τελευταία σχάρα) για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζαμπονοκασερόπιτα

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι γάλα
1/2 και λίγο πιο κάτω ποτήρι λάδι καλό ηλιέλαιο
4 αυγά
Διάφορα τυριά που σας αρέσουνε
Γαλοπούλα
κόκκινη πράσινη πιπεριά

Εκτέλεση

Αφήνερα τα φύλλα κρούστας να ξεραθουν
Ανακατευουμε ένα ποτήρι γάλα μισό και λίγο πιο κάτω ποτήρι λάδι καλό ηλιέλαιο τα αυγά διάφορα τυριά εγώ βάζω μην λυπηθείτε τα τυριά κόκκινη πράσινη πιπεριά και ότι σας έρθει άλλο μέσα στο μυαλό σας από έμπνευση.
Σπάμε τα φύλλα αφου έχουν ξεραθει μέσα στο υγρό μειγμα τα αφήνουμε γύρω στα 8 με 10 λεπτά
Λαδώνουμε το ταψί μας ή βάζουμε λαδόκολλα εγώ βάζω λαδόκολλα και το βάζουμε μέσα στο φούρνο γύρω στα 30 λεπτά αναλόγως το φούρνο που έχετε θα το δείτε κιόλας από μόνοι σας να το κάνετε είναι υπέροχο

Καλή επιτυχία

ΠΗΓΗ: Ασημ. Ασημ.

Προηγούμενο άρθροΛαγάνα…μπορούμε να την απολαυσουμε και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Επόμενο άρθροΣπιτικά αχλάδια γεμιστά στο φούρνο