Για το μείγμα του κέικ

4 αυγά,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το μέγεθος του κυπέλλου είναι 200 ​​ml),
4 κουταλιές της σούπας γάλα,
3 κουταλιές της σούπας κακάο,
5 γραμμάρια βανίλιας,
10 γραμμάρια μπεικιν.
1 φλιτζάνι κρύο γάλα (200 ml).

Για να γίνει το κέικ υγρό
1 φλιτζάνι κρύο γάλα (200 ml)
Για την Επικάλυψη.
75 γραμμάρια σκόνης σαντιγί κρέμας, (ή φτιάξτε μία κλασική σαντιγί μόνη σας)
1 φλιτζάνι κρύο γάλα.
Για την σοκολάτα.
128 γραμμάρια σκόνης σοκολάτας,
2 φλιτζάνια γάλακτος.
Το μέγεθος του κυπέλλου είναι 200 ​​ml.

Διαδικασία της συνταγής
Προετοιμάστε το μείγμα υγρής σοκολάτας. Αρχικά, ανακατέψτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ μέχρι να γίνει αφρώδες. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά για το κέικ και συνεχίστε την ανάμειξη για 3-4 λεπτά μέχρι να κρεμώσει. Ρίξτε το μείγμα του κέικ σε στρογγυλό πυρέξ.
Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C για 25 ή 30 λεπτά. Ελέγξτε το κέικ με μια καθαρή οδοντογλυφίδα και βγάλτε το από το φούρνο. Στη συνέχεια, ρίξτε το γάλα σε αυτό και αφήστε το να απορροφήσει το γάλα και να κρυώσει.

Προετοιμάστε την επικάλυψη. Ανακατέψτε τη σκόνη σαντιγί και το γάλα μέχρι να γίνει λεία και αφρώδη. Απλώστε την στο κέικ όταν το κεικ κρυώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετήστε το κέικ μέσα στο ψυγείο μέχρι να προετοιμαστεί η επικλαύψη σοκολάτας.
Ετοιμάστε τη σοκολάτας. Βράζουμε το γάλα και τη σκόνη σοκολάτας σε ένα δοχείο ανακατεύοντας μέχρις ότου πήξει. Στη συνέχεια, αφήστε την να κρυώσει, αλλά ενώ κρυώνει, μερικές φορές ανακατεύετε.
Όταν η σάλτσα είναι αρκετά δροσερή, ρίξτε την πάνω στην σαντιγι που έχετε απλώσει στο κέικ πριν. Το σερβίρετε αφού το πασπαλίσετε με τριμμένη καρύδα.

recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΜπουγάτσα γλυκιά με βελούδινη κρέμα, σκέτη αποκάλυψη
Επόμενο άρθροΗ κλασική Σαντιγύ