Σουπιές κοκκινιστές με κριθαράκι

Αυτό το πιάτο είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις των θαλασσινών και των πλούσιων γεύσεων. Οι σουπιές, μαγειρεμένες σιγά-σιγά σε μια πηχτή σάλτσα ντομάτας, γίνονται τρυφερές και απολαυστικές. Το κριθαράκι, αφράτο και ζουμερό, απορροφάει όλη τη νοστιμιά της σάλτσας, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο πιάτο.

Ας δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτής της συνταγής:

  • Πλούσια γεύση: Η σάλτσα ντομάτας, εμπλουτισμένη με μπαχαρικά και μυρωδικά, προσφέρει μια πληθώρα γεύσεων που θα σας ενθουσιάσουν.
  • Τρυφερές σουπιές: Το σωστό μαγείρεμα εξασφαλίζει ότι οι σουπιές θα είναι μαλακές και ζουμερές, χωρίς να είναι σκληρές ή λαστιχένιες.
  • Χορταστικό πιάτο: Το κριθαράκι προσθέτει όγκο και θρεπτική αξία στο πιάτο, καθιστώντας το ιδανικό για ένα γευστικό και χορταστικό γεύμα.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη να την ακολουθήσετε, ακόμα και για αρχάριους μάγειρες.

Εδώ είναι μερικές προτάσεις για να κάνετε το πιάτο σας ακόμα πιο νόστιμο:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκες σουπιές για την καλύτερη δυνατή γεύση.
  • Προσθέστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά, όπως κανέλα, γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο, για μια πιο πικάντικη γεύση.
  • Σερβίρετε το πιάτο με φρέσκο ψωμί και μια δροσερή σαλάτα.

Σας εύχομαι καλή όρεξη!

Υλικά

1 κιλό σουπιές
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3-4 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. λάδι
4-5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κ.γ πελτέ ντομάτας
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
2 φύλλα δάφνης
μαύρο πιπέρι
κόκκινο γλυκό πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες,πελτέ,ζαχαρη το σκόρδο, τα μπαχαρικά, αλάτι πιπέρι κατά βούληση και το ανάλογο νερό ώστε να σκεπάζει τα υλικά μας.
Αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας τακτικά.

Μόλις οι σουπιές μαλακώσουν και είναι σχεδόν έτοιμες, ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετή σάλτσα στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νερό) και ρίχνουμε το κριθαράκι.
Αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τips

Αν θέλετε μπορείτε να ζεστάνετε πολύ μέχρι να κάψει 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος και να τσιγαρίσετε το κοφτάκι μόλις σβήσετε την κατσαρόλα.
Δίνει ένα απίστευτο άρωμα!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΡυζόγαλο: Κλασική απόλαυση με σοκολατένια πινελιά
Επόμενο άρθροΡυζοκεφτέδες: Πώς να τους φτιάξετε τέλειους κάθε φορά