Ιμαμ -μπαιλντι με αυγό και ντομάτα

Ιμαμ -μπαιλντι με αυγό και ντομάτα στο φούρνο είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά της μαμάς.Γεμίζονται με αυγοντοματα και μπολικο τυρι

Υλίκα

4 μελιτζανες

Για τη γέμιση,

3-4 Κρεμμύδια,
2 σκελ Σκόρδο,
3 Φρέσκιες ντομάτες,
2-3 κσ σάλτσα ντομάτας,
2-3 αυγά
Μπολικη Τριμμένη Γκούντα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

Κόβω και χαραζω τις μελιτζανες και τις βάζω σε αλατόνερο.
Στραγγιζω καλά και τηγανιζω. Τις βάζω στο ταψί πατάω ελαφρά με πιρούνι να μη χάσουν το σχήμα τους και αλατιζω ελαφρά.

Για τη γέμιση
Σ ένα βαθύ τηγανι σοτάρω πολλά κρεμμύδια,σκόρδο, φρέσκια ντομάτα ψιλοκομενη, σάλτσα ντομάτας, τα αυγά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι, Τριμμένη Γκούντα και στο τέλος ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ξύλινο κουτάλι πάνω στη φωτιά 1 έως 2 λεπτά.

Γεμιζουμε τις μελιτζανες ριχνουμε 5,6 κουταλιες της σουπας μαζι με λιγο νερακι απο την σαλτσα ντομάτας και τριμένη γραβιέρα απο πανω και ψηνουμε μεχρι να ροδισουν κ να δεσει η σαλτσα μου και να κάνει κρουστα το τυρι στους 180

Η Συνταγή είναι της Sophie Tsaprouni

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μελιτζάνες γεμιστές ψημενες με πατάτες στο φουρνο

Οι γεμιστές μελιτζάνες στο φούρνο είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά της μαμάς.
Γεμίζονται γενικά με τη δική της γέμιση, κιμά και από πάνω μια χούφτα παρμεζάνα 🍆🍷

Μελιτζάνες γεμιστές ψημενες με πατάτες στο φουρνο

Υλικά 🛒

Γέμιση μελιτζάνας/μελιτζάνας

2 Μελιτζάνες/Μελιτζάνες Μεγάλες
400g κιμάς μοσχαρίσιος
1 Μικρό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φετες μπεικον ψιλοκομμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουτακι ζωμό βοδινου κνορ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κγ σάλτσας Worcestershire
Τριμμένη παρμεζάνα
1 Αυγό
Αλάτι πιπέρι
4 τριγωνα τυράκια La Vache qui ri (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Γέμιση μελιτζάνας
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε τον εσωτερικό πολτό.
Τα βάζουμε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο και βάζουμε 1 τρίγωνο κύβο κρέμα τυριού μέσα σε κάθε μια από τις μελιτζάνες.

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε, προσθέτουμε τον πολτό μελιτζάνας και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει και να ανακατευτεί τελείως με τα κρεμμύδια και τον κιμά.
Προσθέστε τον ζωμό, τη σκόνη κάρυ, τον πελτέ ντομάτας και μερικές σταγόνες σάλτσας worcestershire.
Μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό στη συνέχεια προσθέστε το μπεικον και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε με λίγη παρμεζάνα, αυγό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πασπαλίζουμε με έξτρα παρμεζάνα και πιπέρι.

Ψήσιμο στο φούρνο με πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδο και μάραθο.
Βουτυρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά ενός μεγάλου ταψιού και τοποθετούμε τις γεμιστές μελιτζάνες. Προσθέστε ενδιάμεσα κομμένα κρεμμύδια και σκόρδο, προσθέστε πατάτες σε φέτες και πάλι κρεμμύδια και σκόρδο. Ρίξτε λίγο μάραθο λη ριγανη σε όλες τις πατάτες.
Ρίχνουμε νερό σε όλες τις πατάτες μέχρι να φτάσει το 1/4 του ύψους του ταψιου. Αλάτι/πιπέρι και μικρούς κύβους βούτυρο διάσπαρτα.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο στους 190C για 1 1/2 ώρα. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, δυναμώστε το φούρνο στους 200 C και μαγειρέψτε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όλα από πάνω.

Καλη απόλαυση! 😊

Προηγούμενο άρθροΚέικ με δαμάσκηνα
Επόμενο άρθροΓλυκάκια Μισοφέγγαρα με ξηρούς καρπούς