Συνταγή

1,2 κιλά αλεύρι για όλες της χρήσεις
3 φλυτζ του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλυτζ ζάχαρη
1/2 φλυτζ χυμό πορτοκάλι
1/2 φλυτζ τσίπουρο
1 φλυτζ σουσάμι καβουρδισμένο (2*)
1/2 φλυτζ κανελοζουμο (1*)
2 κγ μπέικιν παουντερ
1 κγ σόδα
και 2 κουβερτουρες για επικάλυψη !

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι (1.200 γραμ. με το μπέικιν πάουντερ). Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το λάδι με την ζάχαρη χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει. Ρiχνουμε το κανελοζουμο το χυμό πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει μέσα την σόδα από πριν, το σουσάμι το τσίπουρο
και το αλεύρι !!

Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί σφίγγουν τα κουλουράκια.

Πλάθουμε ότι σχέδιο θέλουμε τα βάζουμε στο φούρνο στους 170 για 20 λεπτα μόλις τα βγάλουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν
και βουτάμε το μισό στην κουβερτουρα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

Σημειώσεις

1* Βράζουμε 2 ξυλάκια κανέλας σε νερό για 5 λεπτά. Κρατάμε μισό φλιτζάνι κανελόζουμο και αφήνουμε να κρυώσει.

2* Βάζουμε το σουσάμι σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και το καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό ζελέ λεμόνι, από την Luise
Επόμενο άρθροΤο Κέικ Σοκολάτας που θα το ευχαριστηθείτε πραγματικά