Ιταλικά μπισκότα βουτύρου

Συστατικά

1 φλιτζάνι ή 2 μπαστούνια ανάλατο βουτύρο, μαλακό
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό συν 1 κρόκο
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

Πρόσθετα
1/2 φλιτζάνι (160 γραμμάρια) μαρμελάδα της επιλογής σας (το βερίκοκο πηγαίνει καλά).
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
280 gr ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Στρωστε δύο μεγάλα ταψιά με χαρτί ψησίματος.
Συνδυάστε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά.
Ναι, τόσο πολύ!

Μόλις το μείγμα βουτύρου και ζάχαρης είναι ανοιχτόχρωμο, προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι και κτυπήστε για να τα συνδυάσετε.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να εξαφανιστεί το αλεύρι.
Τοποθετήστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα μεσαίο άκρο.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε μπισκότα πλάτους περίπου 2,5εκ έως μήκους 5εκ.

Ψήστε για περίπου 12 λεπτά ή έως ότου είναι χρυσές οι άκρες.
Βουτήξτε τα δροσερά μπισκότα σε λιωμένη σοκολάτα και γεμίστε με ξηρούς καρπούς ή πασπαλίζουμε ή γεμίστε τη μία πλευρά των μπισκότων με μαρμελάδα, όπως μαρμελάδα βερίκοκου και τοποθετήστε ένα άλλο μπισκότο από πάνω για να
φτιάξετε ένα σάντουιτς

Καλή απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://www.mangiamagna.com/

Προηγούμενο άρθροΈχετε ονειρευτεί ποτέ ένα κέικ που μπορείτε να φάτε χωρίς να φοβάστε τις θερμίδες
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο στον φούρνο με μανιτάρια και λαχανικά….χωρίς κρέμες γάλακτος