Αφράτα Ψωμάκια τυριών

Όπως κάθε ζύμη, χρειάζεται χρόνο για να φουσκώσει, να σχηματιστεί και να φουσκώσει και για δεύτερη φορά, οπότε δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ανήκουν στην κατηγορία fast food.
Ωστόσο, οι Κυριακές είναι οι ιδανικές μέρες για να προετοιμάσετε μια ποικιλία  αρτοσκευασμάτων, οπότε προγραματίστε τα για την άλλη Κυριακή.

Απαιτούμενα προϊόντα:

500γρ Αλεύρι
1/2 κύβος Φρέσκια μαγιά
200 ml. Γάλα
100 ml. Λάδι
2 τεμ. Αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά της σούπας Ζάχαρη
1 κουτ αλάτι
200/300 g. Τυριου φέτα ή ανθότυρο
200 g κίτρινου τυριού
50 g βουτύρου
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Μέθοδος προετοιμασίας:

Η φρέσκια μαγιά αραιώνεται σε λίγο χλιαρό νερό (όχι καυτό πάνω απο τους 50 βαθμούς η μαγια καταστρέφετε). Το αλεύρι κοσκινίζεται και φτιάχνεται ένα πηγάδι Ρίξτε τa αυγά, το γάλα, το αλάτι, τη σόδα, το λάδι, τη ζάχαρη και την αραιωμένη μαγιά στο πηγάδι.
Ζυμώνουμε μια μέτρια μαλακή ζύμη, η οποία δεν πρέπει να ζυμώνεται πάρα πολύ
Η ζύμη τοποθετείται σε λαδωμένο μπολ και αφήνεται στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Ανοιγετε την ζύμη και την βουτυρώνετε και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τυρί

Τυλίξτε και κόψτε

Πιέστε με τις παλάμες σας και αφήστε να σηκωθεί για περίπου 40 λεπτά

Απλώστε με ένα μείγμα 1 τεμ. κρόκο και 1 κουταλιά της σούπας. γιαούρτι

Πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες Κέικ με μαρμελάδα και ανθότυρο
Επόμενο άρθροΤάρτα Λεμονιού…με την τεχνική ενός Pastry Chef