Κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι χωρίς γλουτένη

Υλικά:

Αυγά – 6  χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια 
Ζάχαρη – 240 γραμμάρια
Πορτοκάλια – 2  ή 3 μικρότερα
Αμύγδαλα – 240 γραμμάρια
Μπέικιν πάουντερ – 1 κγ

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα πορτοκάλια με τη φλούδα, μετά τα πολτοποιούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα αμύγδαλα πρέπει να αλεσθούν σαν αλευρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια από πριν σε μια ωραία μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα για περίπου 5 λεπτά, αρχίζουμε να τους προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, τον πουρέ πορτοκαλιού.

Προσθέστε την μαρεγκα στο  έτοιμο μείγμα και ανακατέψτε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
Αδειάζουμε τη ζύμη που προκύπτει σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Ψήνουμε μέχρι να γίνουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια – φωλιές στο φούρνο με πατάτες
Επόμενο άρθροΜπισκότα αμυγδάλου