Κέικ αφράτο σαν τσουρέκι

Υλικά

Για τη ζύμη:
130 ml γάλα
150 γρ ζάχαρη
1 ξηρή μαγιά 7 γρ.
3 αυγά
4 κουταλιές της σούπας λάδι
3 κουταλιές της σούπας γιαουρτι
1 Essence Ρούμι
3 φασόλια βανίλιας
τριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
πρέζα αλάτι
Περίπου 550-600 γρ αλεύρι (+/-)

Να αναμείξετε:
50 γρ βούτυρο
20 ml λάδι

Να πώς το ετοίμασα:

Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος στον πάτο μιας φόρμας 22 εκ., αλείφουμε τα πλαϊνά της φόρμας με λάδι.
Ρίχνω το χλιαρό γάλα σε ένα μπολ, στο οποίο διαλύω τη ζάχαρη. Ξεχωριστά χτυπάω τα αυγά, αφήνω στην άκρη 3 κουταλιές της σούπας για το άλειμμα και προσθέτω τις υπόλοιπες στο γάλα. Προσθέτω μια πρέζα αλάτι, το λάδι, το γιαουρτι, την τριμμένη φλούδα και τον χυμό του λεμονιού, το εσάνς, τη βανίλια και ανακατεύω με ένα σύρμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τη ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι στο υγρό μείγμα και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια πηχτή ζύμη. Μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια περισσότερου αλευριού ζυμώνουμε μια μέτρια απαλή ζύμη που δεν κολλάει τεντώνοντας, μαζεύοντας και ζυμώνοντας τη ζύμη για περίπου 10 λεπτα. Λιώνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με το λάδι. Τεντώνω τη ζύμη με τα χέρια μου, προσθέτω μικρές
μερίδες από το ζεστό μείγμα (βούτυρο και λάδι), μαζεύω, ζυμώνω, τεντώνω ξανά τη ζύμη κυλώντας με την παλάμη του δεξιού μου χεριού προς τα εμπρός και κρατώντας το άλλο μέρος με το αριστερό μου χέρι. Έτσι προχωράω μέχρι η ζύμη να απορροφήσει
όλο το μειγμα λαδι-βουτυρο.

Δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια σε κρεμώδη σάλτσα
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμες κρέπες με σπιτική υγρή σοκολάτα…μπορείτε να φάτε χωρίς τύψεις ❤️