Συνέχεια….

Βάζω τη ζύμη σε λαδόκολλα, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου.
Σε αυτό το διάστημα η ζύμη γεμίζει το μπολ, την αδειάζω στον πάγκο και πιεζω τη ζύμη. Σκεπάζω και αφήνω να φουσκώσει ξανά μετά ανακατεύω και χωρίζω σε 6 μέρη.
Από κάθε μέρος ανοίγω μακριά φυτίλια στρίβοντάς τα ταυτόχρονα και τα τυλίγω σε ρολό περίπου 50-60 εκ.
Τα πλέκω, τα τυλίγω σε ρολό σαλιγκάρι, τα βάζετε στη φόρμα, σκεπάζετε και το αφήνετε να φουσκώσει για 20-30 μ.
(Μπορείτε να πλέξετε 2 πλεξούδες από 3 φυτίλια, ή 1 πλεξούδα από 6 φυτίλια)
Στις κρατημένες 3 κουταλιές της σούπας από τα αυγά, προσθέτω 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα και λάδι, αλείφω το έτοιμο κεικ, πασπαλίζω με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και βρεγμένη άχνη ζάχαρη (παράγεται από 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη με 1-2 σταγόνες νερό και ανακατεύουμε)
Μπορείτε να βάλετε καρύδια, αμύγδαλα ή να πασπαλίσετε με αμύγδαλα κομμένα σε φέτες. (Πασπαλισα με οσο ειχα)

Τα πρώτα 10 λεπτά ψήνουμε στους 160°, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μετά χαμηλώνουμε στους 150°, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τελειώνουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 30 λεπτά. Όσο είναι ακόμα ζεστό αλείφουμε με βουτυρο.

Αν το θέλετε πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε γλυκαντικό, όχι όμως ζάχαρη, γιατί η ζύμη γίνεται βαριά και φουσκώνει δύσκολα.
Όλοι γνωρίζουν πώς ψήνει ο φούρνο σας, οπότε μπορείτε να ψήσετε όπως νομίζετε ότι θα βγει καλύτερα.

1
2
Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια σε κρεμώδη σάλτσα
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμες κρέπες με σπιτική υγρή σοκολάτα…μπορείτε να φάτε χωρίς τύψεις ❤️