Κεφτεδάκια πατάτας και κολοκυθιών

Υλικά

5-6 μεσαίες πατάτες
2 κολοκύθια
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 αυγα
2-3 κσ τριμμένη φρυγανια
άνηθο, αλάτι

Επάλειψη:
2 φακ φρυγανιά τριμμένη
3-4 αυγά
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν από το νερό. Πιέστε και στυψτε με γάζα ή πανι. Βράστε τις πατάτες.
Ξεφλουδίστε τις και τρίψτε τις (μετά από ψύξη). Ανακατέψτε τις πατάτες, κολοκυθάκια, άνηθο, σκόρδο και τα αυγά. Προσθέστε 2-3 κσ φρυγανια στο μείγμα. Διαμορφώστε τα κεφτεδάκια και περαστε τα απο ψίχουλα που εχετε βάλει σε ένα πιάτο. Πριν τα βάλετε στο ζεστό λάδι, βυθίστε τα σε χτυπημένα αυγά. Τηγανίστε 3-4 λέπτα κάθε πλευρά και βγάλτε τα σε μια χαρτοπετσέτα.

Φτιάξτε μια σάλτσα με 2 ισα μέρη μαγιονέζας και γιαουρτιού, λίγο σκόρδο και άνηθο, και σερβίρετε.

Ειχα φτιάξει και μερικά κεφτεδάκια με κιμά η συνταγή εδώ

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάρια της Γιαγιάς….γρήγορο φαγητό εποχής
Επόμενο άρθροΜαρμάρινο Κέικ με σοκολάτα και τυρί κρέμα