Κέικ Βουτύρου με ρούμι

Σήμερα έφτιαχνα μια τυρόπιτα έτσι, ενώ την εψήνα σκέφτηκα να φτιάξω ένα κέικ για να το βάλω στον ζεστό φούρνο, έτσι ώστε ο ζεστός φούρνος να μην χαθεί με ένα φαγητό, η μαμά μου έκανε το ίδιο και είχαμε πάντα ένα κέικ στο σπίτι, αυτό το κέικ είναι ένα εύκολο τυπικό κέικ που μπορείτε πάντα να φτιάξετε με παραλλαγές.

Υλικά

Κέικ:
3 φλιτζάνια (420g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι (226g / 2 μπαστούνια) αναλατο βούτυρο, μαλακό
2 ¼ φλιτζάνια (450g) ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¾ φλιτζάνι + 2 κουταλιές (210 ml) βουτυρόγαλα *
3 κουταλιές σκούρο ρούμι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουτυροαλευρώστε μια φόρμα κέικ 25cm. Τιναζουμε τυχόν επιπλέον αλεύρι.
Κοσκινίστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεσαίο μπολ. Αφήνω στην άκρη.

Χτυπάμε να αφρατεψει το βούτυρο στο μεγάλο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
Προσθέστε τη ζάχαρη σε τρεις προσθήκες, χτυπώντας για 1 λεπτό μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας για 45 δευτερόλεπτα μετά από κάθε προσθήκη. Ξύστε περιστασιακά τις πλευρές του μπολ.
Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε εναλλάξ το μείγμα αλευριού σε τρεις προσθήκες και το βουτυρόγαλα σε δύο προσθήκες, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού. Ξύστε ξανά τις πλευρές του μπολ. Προσθέστε το ρούμι και χτυπήστε για 30 δευτερόλεπτα. Ριξτε το μειγμα στην φόρμα και ισιωστε. Ψήνουμε για 55 λεπτά ή μέχρι να φουσκωσει, ελενξετε με μια οφοντγλυφιδα στο κεντρο του κέικ να βγαίνει καθαρλη. Αφήστε το κέικ να παραμείνει
στο ταψί, πάνω από ένα συρμάτινο ράφι, για 8-10 λεπτά

Ετοιμοοοοοοοοοοοοοοο

Προηγούμενο άρθροTο καλύτερο κέικ μέχρι στιγμής….και θα δείτε γιατί
Επόμενο άρθροΔροσιστική Τούρτα Λεμονιού