Κέικ γεμιστό λάχανο

Συστατικά

1 κεφάλι λάχανο μεγαλο να έχει όμορφα δαντελωτά φύλλα
1½ κιλό καλής ποιότητας μοσχαρίσιο κιμά ή γαλοπούλα
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
2 καρότα, κομμένα σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί ρομάνο ή παρμεζάνα
½ φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρας συν επιπλέον για την επικάλυψη μούχλας και την επιμετάλλωση
1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι
1 αυγό
ελαιόλαδο
φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό, ένα μικρό ματσάκι από το καθένα
αλατοπίπερο

Πως θα το μαγειρέψουμε

Χωρίζουμε τα φύλλα από το λάχανο και τα βραζουμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε, στεγνώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός βαθύ ταψιου τύπου σουφλέ και μετά τακτοποιούμε το πιο όμορφο και μεγαλύτερο φύλλο στον πάτο.
Τοποθετήστε ένα άλλο φύλλο πάνω από αυτό και πάνω και στα πλαϊνά του ταψιου γύρω-γύρω.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρέψτε το κρέας σας μέχρι να μην είναι ροζ, αν χρειάζεται να στραγγιστεί από το λίπος και αφήστε το στην άκρη.
Προσθέστε ελαιόλαδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους μέχρι να μαλακώσουν και μετά ανακατέψτε τα όλα μαζί με το κιμα.
Προσθέστε το τριμμένο τυρί, τη σαλτσα μαρινάρα και τα φρέσκα μυρωδικά, ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν, αφήστε το να κρυώσει και ρίξτε μέσα το αυγό.

Βάλτε το πρώτο σας στρώμα κάτω, περίπου 1 εκ και, στη συνέχεια, στρώστε ένα φύλλο λάχανου από πάνω. Επαναλάβετε μέχρι να φτάσετε στην κορυφή ή να τελειώσει η γέμιση.
Τελειώστε με λάχανο από πάνω φροντίζοντας να το φασκιωσετε στο ταψι γύρω-γύρω.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε παντού με τυρί romano.
Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά περίπου.
Αφήστε το να ξεκουραστεί και αναποδογυρίστε μ ένα πιάτο σερβιρίσματος πάνω από το ταψι του σουφλέ και μετά αναποδογυρίστε το.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σαλτσα ντοματα ζεστασμένη περισσότερο τριμμένο τυρί.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυρένιο σουφλέ, γιατί η αγάπη περνάει από το στομάχι
Επόμενο άρθροΜανιτάρια σε Μπέικον…γρήγορο ορεκτικό σας βγαζει απο την δυσκολη θέση