Συστατικά:

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
¾ κεσεδάκι λάδι
1 1/3 κεσεδάκι ζάχαρη
3 αυγά
3 κεσεδάκια αλεύρι γοχ όχι πολύ γεμάτα
1 φακελάκι ή 2 ½  κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα ενός ακέρωτου πορτοκαλιού
1 βανίλια
Χυμός 1 μικρού πορτοκαλιού
2 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και τα αρωματικά.
Σπάμε τα αυγά. Αδειάζουμε το γιαούρτι για να χρησιμοποιήσουμε το κυπελάκι σαν μεζούρα. Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τα αρωματικά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να προκύψει ένα ομογενές μείγμα.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το μισό από το χυμό του πορτοκαλιού και το υπόλοιπο το φυλάμε για μετά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι ή τη φόρμα μας και αδειάζουμε μέσα περίπου το μισό μείγμα ή λιγότερο.
Στο υπόλοιπο μείγμα κοσκινίζουμε το κακάο και τον υπόλοιπο χυμό και ανακατεύουμε. Το χύνουμε στο ταψί και ανακατεύουμε ελαφρά τα δύο μίγματα.
Ψήνουμε στον αέρα ατους 170° C, για 45 λεπτά περίπου. Όταν θα είναι έτοιμο ή επιφάνειά του θα σκάσει και θα στεγνώσει. Όταν κρυώσει μπορείτε αν θέλετε να το περιχύσετε με γλάσο σοκολάτας ή μα το σκεπάσετε με ζάχαρη άχνη, αλλά και σκέτο είναι νοστιμότατο.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Προηγούμενο άρθροΡεβιθάδα με ρίγανη και φρέσκο ψωμί
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο γεμιστό με φέτα και πιπεριές στο φούρνο