Σπιτικό πεϊνιρλί

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
1 κουτάκι Sprite
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7-9γρ)
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
330 ml χλιαρό νερό

Για τη σάλτσα: (για πιο απλό μπορείτε να τη αλείψετε με σαλτσα για πίτσα έτοιμη)

200 γρ. τριμμένη ντομάτα
Αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Ρίγανη ξερή
3-4 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
Ελαιόλαδο

Για τη γέμιση: (Μπορειτε να επιλέξετε ότι σας αρέσει)

1/2 κιλό τριμμένο τυρι ρεγκατο
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
6 φέτες τυρι του τοστ
6 φέτες παριζα
2 πιπερια κερατο ψιλοκομενες
6 φέτες σαλαμι μπιρες
150 γρ ελιες καθαρισμενες και κομμένες σε φετες (εγω πηρα έτοιμες)

Εκτέλεση

Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και τη Sprite σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο αλλά και 330ml χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε καλά, ώστε η ζύμη να είναι απαλή και δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα
Αφού διπλασιαστεί ο όγκος της, είναι έτοιμη για ψήσιμο

Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμα 15-20 εκατοστών. Ανασηκώνουμε τις άκρες και ενώνουμε ώστε να σχεδιαστεί ένα «βαρκάκι».
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα και στρώνουμε στη βάση της ζύμης ή αλειφουμε με την σάλτσα για πίτσα μόνο.

Εσωτερικά, στρώνουμε τις φέτες παριζα, τυρι του τοστ , ντομάτες, πιπερια και ελιες και απο πάνω βάζουμε το σαλαμι
μπυρας και πασπαλίζουμε με το ρεγκατο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 20 με 25 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓεμιστό ψωμί με τυρί και ζαμπόν….έχει ξετρελάνει πολλούς ουρανίσκους
Επόμενο άρθροΠεινιρλί με κιμά…θα γλύφετε τα δαχτυλά σας