Κέικ με ξηρούς καρπούς

Υλικά

100 γρ ξηρούς καρπούς
100 γρ βούτυρο,
100 γρ καστανή ζάχαρη,
80 γρ μέλι
μπέικιν
2 αυγά
150 γρ ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο
100 γραμμάρια γιαούρτι
50 ml γάλα
150 γραμμάρια αλεύρι μανιτόμπα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (όχι μαγιά μπύρας),
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε 100 γρ ξηρους καρπούς κατά βούληση, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι για περίπου 5 λεπτά να ζεσταθούν με βούτυρο, καστανή ζάχαρη, μέλι, ανακατεύουμε
και τα ρίχνουμε όλα σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος 23 εκ.
Χωριστά χτυπάμε 2 αυγά με 150 γρ ζάχαρη και μετά προσθέτουμε σπορέλαιο και γιαούρτι και προσθέτουμε 50 ml γάλα μόλις ενσωματωθούν προσθέτουμε αλεύρι μανιτόμπα.

(ναι αλεύρι μανιτόμπα, η αρχική συνταγή το απαιτεί και ακόμα και αν είναι πιο κατάλληλο για προζύμι το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό) και προσθέτουμε ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ, μια πρέζα αλάτι, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα αποξηραμένα φρούτα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 για 30/35 λεπτά κάνουμε
το τεστ οδοντογλυφίδας και περιμένετε 10 λεπτά πριν αφαιρέσετε το τσερκι από τη φόρμα και μετά αναποδογυρίστε το κέικ έτσι ώστε τα καραμελωμένα αποξηραμένα φρούτα
να διακοσμήσουν το κεικ

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Michela Guerra

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτάκια σοκολάτας με φυστίκι.
Επόμενο άρθροΤηγανίτες σαν ντόνατς