Κέικ γιαουρτιού

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι χοντρό
1 φλιτζάνι γιαούρτι 0%
1/4 φλιτζάνι μέλι
12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Καρύδια για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Συρόπι Βύσσινο για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Έξτρα γιαούρτι για γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με ένα ράφι στη μεσαία θέση. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κεικ.

Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπεικιν, σόδα ψησίματος και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε το γιαούρτι και το μέλι σε ένα άλλο μικρό μπολ.
Στο μπολ ενός μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας έναν αναμίκτη χεριου, κτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Ρίξτε και χτυπήστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Ρίξτε και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέστε το μίγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης σε 3 δώσεις εναλλάξ ξεκινώντας με το γιαούρτι και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού.

Μεταφέρετε το μείγμα στην φόρμα και ισιώστε από πάνω. Ψήνετε για 35 έως 40 λεπτά, μέχρι το πάνω μέρος να είναι χρυσαφίσιο και μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο βγαίνει καθαρή, και αφήστε το για 10 λεπτά στο φούρνο να κρυώσει.
Βγαλτε το από το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
Κόψτε το κέικ και σερβίρετε πασπαλισμένο με ζάχαρη ή με την επίστρωση της επιλογής σας, όπως τα καρύδια ή το σιρόπι κερασιού.

ΠΗΓΗ: foodgal.com

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένια τούρτα γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΚέικ κανέλας με ζεστή κομπόστα Αχλάδι