Κέικ δίχρωμο

Υλικά

3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
140 γρ. ζάχαρη
130 ml ηλιέλαιο
130 ml φρέσκο ​​γάλα
250 γρ. αλεύρι
16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
5 γρ κακάο + 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​γάλα
Σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγά και τη ζάχαρη.Τα χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν καλά και προσθέτουμε το αλάτι,το λάδι,το γάλα.
Τα ανακατεύουμε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό αλεύρι και το μπέικιν.Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Σ ένα μικρό μπολάκι βάζουμε λίγο απ το μείγμα στο οποίο ρίχνουμε το κακάο και το γάλα.Ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε αποσπώμενη παραλληλόγραμμη φόρμα με διαστάσεις 28/18 εκ. στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Από πάνω ρίχνουμε το σκούρο μείγμα και μ΄ενα πιρούνι το ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις.
Πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.

Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και βγει καθαρό.
Για το πρωινό σας ένα πανεύκολο και νόστιμο κέικ!!!!!

Δοκιμάστε το!!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Δίχρωμο Κέικ

Δίχρωμο Κέικ

Ιδανικό για πρωινό, ένα απαλό, ελαφρύ και εξαιρετικά νόστιμο 😋

Συστατικά:

3 μέτρια αυγά
200 γρ Αλεύρι 00
100 γρ άμυλο πατάτας
200 Ζάχαρη
100 ml Σπορέλαιο
200 ml γάλα
40 γρ πικρό κακάο
1 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα αλάτι
Το ξύσμα από ένα λεμόνι
Ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

Μέθοδος:

Με μιξερ απλό ή σε μίξερ βάσης χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο, προσθέτουμε το αλεύρι με το κοσκινισμένο άμυλο και τη μαγιά, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα και το λάδι, προσθέτουμε τη βανίλια εκχύλισμα και το ξύσμα λεμονιού, συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ λείο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπολ, προσθέτουμε το κακάο σε ένα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τις δύο ζύμες σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ εναλλάξ.
Ψήνουμε στους 180° για 40 λεπτά.
Σημείωση: Όντας ένα πολύ μαλακό , θα πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει καλά πριν το αφαιρέσετε.

Καλή επιτυχία

ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?

[site_reviews rating=”5″ id=”lj2xo4oi” hide=”title,date,assigned_links,content,avatar,author,verified,response”]

[site_reviews_form id=”lj2x5alm” hide=”title,name,email,terms”]

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες χωρίς κρέας
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες Σκορδαλια στον φούρνο…Ένα φαγητό που πρέπει όλοι, να φτιάξετε!!