Κέικ εσπεριδοειδών

Αυτό το κέικ εσπεριδοειδών (ιδανικό για καθε εποχη), διαθέτει μαρμελάδα λεμονιού, πορτοκαλιού και βερίκοκου. Είναι ένα ιδανικό κέικ για καφε, απογευματινό τσάι ή ακόμα και πρωινό. Μια εύκολη συνταγή. Είναι φτιαγμένο από ψιλο σιμιγδάλι!

Συστατικά:

310 γρ. Γάλα
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
230 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
χυμό πορτοκάλι
100 γραμμάρια ζάχαρης
2 αυγα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας
3 κουταλιές ελληνικού ή απλού γιαουρτιού
μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

Σε ενα μπολ ρίχνουμε το γάλα κα 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Ακολούθως αφήνεται σε ηρεμία 10 λεπτά.
Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε 230 γρ σιμιγδάλι ψιλό και αναμιγνύουμε
Μετά αφήνεται σε ηρεμία επί 30 λεπτά, σκεπασμένο.
Μετά από 30 λεπτά, προσθέστε το χυμό του πορτοκαλιού και ανακατέψτε.
Συνεχίστε και 100γρ Ζάχαρης, 2 αυγά ,προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας, 3 κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι και ανακατέψτε για άλλη μία φορά.

Ελαφρά λαδώστε μία φόρμα του κέικ στρωμένη με χαρτί ψησίματος
Ρίξτε το μείγμα του κέικ στην φόρμα και ψήστε στους 180 °βαθμούς για 1 ώρα
Ζεσταίνετε τη μαρμελάδα βερίκοκου για λίγα δευτερόλεπτα και καλύψτε το κρύο κέικ
Έβαλα περίπου 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδας βερίκοκου

Κέικ εσπεροδοειδών

Αυτό θα κάνει το κέικ σας λαμπερό

 

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Καρυδόπιτα…
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο….μπορεί να το φτιάξει ο καθένας