Κέικ καρότου με επικάλυψη κρέμας τυριού

Υλικά

3 μεγάλα ολόκληρα αυγά
1 φλιτζάνι {240 ml} φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι {200 γραμμάρια} καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ.σκόνη κανέλας
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια καρότα τριμμένα
1/2 φλιτζάνι [60 γραμμάρια] καρύδια
1/2 φλιτζάνι [80 γραμμάρια] σταγόνες σοκολάτας

1 φλιτζάνι [225 γραμμάρια] τυρί κρέμα
1/4 φλιτζάνι [60 γραμμάρια] βούτυρο
1/4 φλιτζάνι [30 γραμμάρια] ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σπάμε τ αυγά σ ένα μπολ,προσθέτουμε το λάδι τη ζάχαρη το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.

Ρίχνουμε την κανέλα,το μπέικιν,το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας και να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.

Σ αυτό το σημείο ρίχνουμε τα καρότα τριμμένα και στιμμένα, τα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά.


Καλύπτουμε τον πάτο της μακρόστενης φόρμας του κέικ με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σ ένα μπολ το τυρί κρέμα, το βούτυρο και την άχνη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι ν αφρατέψει.


Ξεφορμάρουμε το κέικ και το καλύπτουμε με την κρέμα τυριού σε όλη την επιφάνεια του.


Πασπαλίζουμε τριμμένα καρύδια, σταγόνες σοκολάτας και λίγο τριμμένο καρότο.


Γίνεται φανταστικό και πολύ αφράτο!!!!!!!!
Φτιάξτε το!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με φρέσκο ​​λάχανο στο φούρνο…είναι γλύκισμα
Επόμενο άρθροΑπίθανη Παστιτσάρα με πλούσια μπεσαμέλ