Κέικ Καρότου με καρύδια

Συστατικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγα
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 + 1/2 φλιτζάνια ζάχαρης
1 + 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο καρύδι
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο καρότο
1 κουταλιά της κανέλας
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, πάρτε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατέψτε για 5 λεπτά με ένα μίξερ.
Προσθέστε το γάλα και το φυτικό λάδι σταδιακά και χτυπήστε. Προσθέστε αλεύρι και κανέλα σε αυτό
το μίγμα και ανακατέψτε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε καρότο και καρύδι στο μπολ και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Ρίξτε αυτό το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ 25 εκ και το ψήνετε για 45 λεπτά.
Ελέγξτε το κέικ εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Η οδοντογλυφίδα θα βγει καθαρή
όταν ψηθεί το κέικ. Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς.

Προηγούμενο άρθροΓαύρος πλακί
Επόμενο άρθροΤο πιο Αφράτο Κέικ Λεμονιού