Κέικ κολοκύθας

Συστατικά:

500 γραμμάρια κολοκύθα (ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους)
3 φλιτζάνια αλεύρι σίτου
75 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ για το κέικ

Παρασκευή:

Βράζουμε την κολοκύθα σε νερό και την αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι όλη τη νύχτα.
Πολτοποιήστε καλά την κολοκύθα με ένα πιρούνι.
Προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα και το λάδι στην κολοκύθα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πολύ λεία η ζύμη.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Το βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 25 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα Βρώμης…είναι φανταστικά για τον καφέ ή τσάι
Επόμενο άρθροΠιλάφι με πατάτες αγκινάρα κιμά και σάλτσα τυριού