Κέικ Κρέμας

Φανταστική συνταγή κέικ κρέμας, είναι πολύ αφράτο και απίστευτα νόστιμο! Ε, απλά λιώνει στο στόμα, θα γλείφεις τα δάχτυλά σου! 😉👍

🔸Υλικά:

Για κρέμα:
– Γάλα-300 ml
– 1 αυγό
Ζάχαρη – 80 γρ
– Αλάτι-μικρή πρέζα
– Κορν φλαουερ – 25 γρ
– Λιωμένο βούτυρο – 25 γρ

🔸Για την Ζύμη:
Αλεύρι – 300 γρ
– Αυγό-3 τεμ
Ζάχαρη – 150 γρ
– Αλάτι-μικρή πρέζα
– Βανιλίνη
– Πηχτη κρέμα γάλακτος – 50 γρ
– Φυτικό λάδι – 150 ml
– Μπέικιν πάουντερ – 10 γρ

🔸 Πώς να το φτιάξετε:

Ας ξεκινήσουμε με την κρέμα
Βάζουμε λίγο γάλα στη φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί, όχι να πάρει βράση.
Ανακατεύουμε ξηρά υλικά, ζάχαρη, κορν φλαουερ,αλάτι.
Προσθέστε το αυγό και μέρος του γάλακτος στα στεγνά υλικά, ανακατέψτε καλά
με ένα σύρμα , σε ένα ομοιογενές μείγμα μάζα.
Στο τελικό ομοιογενή μείγμα, ρίξτε ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε όλο το μειγμα στο μάτι της κουζίνας, αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στη ζεστή κρέμα το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη να εφαπτεπται στην κρέμα.

Ξεκινάμε την προετοιμασία της ζύμης😉
Σπάμε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, χτυπάμε με το μίξερ για περίπου 7 λεπτά.
Ρίχνουμε το φυτικό λάδι και την κρέμα γάλακτος και τη βανιλίνη, χτυπάμε λίγο με το μίξερ.
Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και τα κοσκινίζουμε στη ζύμη, ανακατεύουμε. Φόρμα έχω σιλικόνης, με διάμετρο 25εκ
Βάζουμε τη ζύμη σε μια φόρμα.
Aνακατεύουμε την κρέμα και βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Πάνω από τη ζύμη, απλώστε με τη σακούλα, την κρέμα, οποιοδήποτε σχέδιο, πιέζοντας ελαφρά στη ζύμη.


Η κορυφή μπορεί να διακοσμηθεί με ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 30-35 λεπτά.
Το κέικ αποδεικνύεται πολύ νόστιμο, ζουμερό, μαλακό, που λιώνει στο στόμα σας.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι του Вероника Баликова

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι στο φούρνο με πατάτες και καρότα
Επόμενο άρθροΛαζάνια ραγού με κιμά, μπεσαμέλ και πολλή τριμμένη παρμεζάνα