Συστατικά
150 γρ. Ταχίνι
150 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού (περίπου 3 πορτοκάλια)
50 γραμμάρια κονιάκ 
200g μαύρη κουβερτούρα σοκολάτα 
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking Powder
150 γραμμάρια ζάχαρης άχνη 
100 γραμμάρια καρυδιών, ολόκληρα ή χοντρά κομμένα 
ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Οδηγίες
Για να προετοιμάσετε αυτά τα νόστιμα κέικ σοκολάτας, ξεκινήστε λιώνοντας τη μισή σοκολάτα (100g). Για να λιωθεί η σοκολάτα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα bain-marie , αν δεν έχετε μια Bain-marie, σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ρίξτε το σε ένα  μεταλικό μπολ. Τοποθετήστε το μπολ σε μια μικρή κατσαρόλα περίπου ένα τέταρτο γεμάτο με ζεστό νερό και τοποθετήστε το μπολ από πάνω, ώστε να στηρίζεται στο χείλος της κατσαρόλας (το μπολ δεν πρέπει να αγγίζει το νερό). Τοποθετήστε την κατσαρόλα, με το μπολ  σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, ενώ ανακατεύετε περιστασιακά. Αφήστε την στην άκρη για 5 λεπτά για να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και χτυπήστε για να τα συνδυάσετε καλά. Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε το αλεύρι, το baking pawder και τη ζάχαρη και ανακατέψτε με μια σπάτουλα, αναδιπλώνοντας απαλά το μείγμα με ελαφρές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια και την υπόλοιπη σοκολάτα (κομμένη σε κομμάτια) και χτυπήστε.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Στρώστε ένα τετράγωνο ταψί (περίπου 22 * ​​22cm) με λαδόκολα και λιπάνετε με φυτικό λάδι. Πασπαλίστε με σκόνη κακάο. Απλώστε το μείγμα brownie σε ένα ομαλό στρώμα.
Ψήστε τα brownies σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σχηματίσουν ένα γυαλιστερό και ξηρό ελαφρώς κρακαρισμένο στρώμα, αλλά εξακολουθεί να είναι υγρό από κάτω (προσέξτε να μην το παραψήσετε). Αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει για περίπου 20-30 λεπτά.
Σερβίρετε αυτά τα νόστιμα σοκολάτα σοκολάτας, ακόμα ζεστά με τηγμένη κουβερτούρα και φρέσκες φράουλες. Απολαμβάνω!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔώδεκα συμβουλές για μαγειρική με τυρί
Επόμενο άρθροΧοιρινό ψητό κρέας με σάλτσα μουστάρδας και δεντρολίβανο