Κέικ λεμονιού με κρέμα καρύδας

Χρειάζεστε πέντε λεπτά για να φτιάξετε αυτό το cupcake.
Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για το ψήσιμο, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι η γεύση αξίζει την αναμονή.
Πριν λίγες μέρες έφτασε η νέα μου φόρμα για κέικ και ανυπομονούσα να τη δοκιμάσω.
Το έχουν ήδη δοκιμάσει ο πεθερός και η πεθερά και τους άρεσε πολύ.

Υλικά:

  • 4 αυγά (μέγεθος L)
  • 80 g κρέμα καρύδας
  • 40 g λιωμένο βούτυρο καρύδας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • 150 g αλεύρι
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 8 g μπέικιν πάουντερ
  • 80 g ζάχαρη

Εκτέλεση:

Αλείφουμε τη φόρμα με λάδι καρύδας.
Τα αυγά χωρίζονται σε κρόκους και ασπράδια.
Προσθέστε όλα τα άλλα υλικά στους κρόκους.
Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Στη συνέχεια, χτυπήστε τα άλλα υλικά.
Αυτό με γλιτώνει να πλένω τους αναδευτήρες.
Στη συνέχεια με μια σπάτουλα προσθέτουμε τα ασπράδια στους κρόκους και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Το μείγμα χύνεται στη φόρμα. Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου.
Θα δοκιμάσω και κανονικό φούρνο στους 180 βαθμούς.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή cranberries στο μείγμα του κέικ.
  • Για ένα πιο υγρό κέικ, μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι γάλα στο μείγμα.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με άχνη ζάχαρη ή να το γαρνίρετε με γλάσο λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της  Delicious recipes with Valeria

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ λεμονιού  χωρις γλουτένη

In tutto il mondo nelle ricette

Συστατικά:

125 γραμμάρια ρυζάλευρο
125 γραμμάρια κορν φλαουερ
125 ml λάδι
3 αυγά
120 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι (ή πορτοκάλι ή μανταρίνι)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε 3 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε το ρυζάλευρο, το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν πάουντερ.
Τα ρίχνουμε όλα σε ένα βουτυρωμενο και αλευρωμένο ταψακι (εγώ χρησιμοποιώ κορν φλαουερ).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Μπορείτε να κάνετε το τεστ οδοντογλυφίδας που συνίσταται στο να το κολλήσετε στο κέντρο της πουτίγκας. Όταν βγαίνει καθαρό σημαίνει ότι έχει ψηθεί.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή διακοσμούμε την επιφάνεια με γλάσο λεμονιού.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: In tutto il mondo nelle ricette

Προηγούμενο άρθροΚατσαμάκι: Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Επόμενο άρθροΜπεκρή μεζέ, με ψαρονέφρι!!👌