Κέικ λεμόνι🍋

Υλικά

250 γρ αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
200 γρ ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
1 ζάχαρη βανίλια
4 αυγά
50 ml νερό
50 ml λάδι
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι

γλάσο λεμονιού 🍋
1 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ λεμόνι
1 κ.σ. μέλι ανθέων απαλό
1/2 κ.γλ υγρή βανίλια
χρωμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το νερό, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζετε σε προηγουμένως λαδωμένη φόρμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε φόρμα) και ψήστε στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά.

Ετοιμάζουμε από πάνω γλάσο λεμονιού 🍋
Σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη με το λεμόνι.
Προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια κι ανακατεύουμε με το κουτάλι να γυαλίσει.
Αν το θέλουμε πιο σφιχτό, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Αν το θέλουμε πιο ρευστό, προσθέτουμε λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού ή λίγο νερό.
Χρωματίζουμε με όποιο χρώμα ζαχαροπλαστικής επιθυμούμε.
Διακοσμούμε το κεικ μας και προσθέτουμε και κομμένες φετούλες λεμονιού.
Αν επιθυμείτε πιο ρευστή υφή προσθέστε λίγο μέλι ή λίγο νερό ή χυμό λεμονιού.

Καλή Απόλαυση

Marianna Ilavska

Προηγούμενο άρθροΠίτες με γέμιση φέτας και πατάτες
Επόμενο άρθροΤριγωνικά τυρόψωμα…Δεν έχω λόγια να περιγράψω το άρωμα στην κουζίνα