Κέικ μήλου, κρέμα βανίλιας και σαντιγί με κομμάτια σοκολάτας και ψημένα αμύγδαλα…

για διακόσμηση🧡

Υλικά

μήλα (περίπου 2 κιλά)…
ζάχαρη για καραμελοποίηση (αρκεί να σκεπάσει καλά το ταψί).

Για την βάση:
7 αυγά,
7 κουταλιές ζάχαρη,
3 κουταλιές αλεύρι,
12 κουταλιές αλεσμένο καρύδι,
1 μπέικιν πάουντερ.

Για την κρέμα… μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο σαντιγί, φτάνει. Μου είχαν μείνει κρόκοι  και έφτιαξα μια κρέμα βανίλιας.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα μήλα… τα πλένουμε καλά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μακριές φέτες (μπορείτε να τα κόψετε και με άλλο τρόπο, αλλά κάθονται καλύτερα έτσι).
Βάζουμε μια στρώση μήλα πάνω από τη στρώση ζάχαρης και βάζουμε το ταψί στο φούρνο σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και βάζετε άλλη μια στρώση μήλα… το ξαναβάζετε στο φούρνο… μέχρι να ετοιμάσετε το παντεσπανι.

Για την βάση
Χτυπάμε 7 ασπράδια όσο πιο δυνατά γίνεται με 7 κουταλιές ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους, μετά το αλεύρι, τα καρύδια και το μπέικιν πάουντερ (ετοιμασμένο από πριν σε ένα μπολ).
Ανακατεύουμε με μεγαλες κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω. Αποφύγετε τις κυκλικές κινήσεις.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε πάνω απο τα μήλα, ισοπεδώνουμε καλά και μετά το ξαναβάζουμε στο φούρνο για περ. 35 λεπτά ..σε μέτρια φωτιά.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και τοποθετείτε ένα άλλο ταψί πάνω του και μετά γυρίζετε γρήγορα αλλά προσεκτικά! Αφήνετε το κέικ να κρυώσει… 2,3 ώρες, μετά μπορείτε να ετοιμάσετε
την κρέμα ή τη σαντιγί.
Αρκεί να χρησιμοποιήσετε σαντιγί (500 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί με 35% λιπαρά και 2,3 κουταλιές της σούπας βανίλια άχνη ζάχαρη… χτυπήστε…ανακατέψτε για 2,3 λεπτά….μέχρι να
αρχίσετε να βλέπετε ίχνη που αφήνει η μίξερ, μετά χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα και σταματάμε, για να μην κόψει)

Έφτιαξα την εξής κρέμα βανίλιας: 6 κρόκους αυγών με 150 γραμμάρια ζάχαρη, τους έβαλα σε μπεν μαρι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, η σύνθεση έγινε ζεστή αλλά δεν έβρασε.
Το κατέβασα από τη φωτιά έβαλα μια μεμβράνη και το άφησα να κρυώσει… μια ώρα στην κουζίνα και μετά μια ώρα στο ψυγείο.Μετά το έβγαλα από το ψυγείο και ανακάτεψα τα αυγά
με το τυρί κρέμα (Εγώ χρησιμοποίησα Philadelphia), μετά με 250 γραμμάρια σαντιγί.
Άπλωσα την κρέμα πάνω από το κέικ αλλά συνειδητοποίησα ότι θα μου άρεσε περισσότερο αν εβαζα και άλλα 250 γραμμάρια σαντιγί πάνω από την κρέμα.
Πασπαλίσα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σοκολάτα.
Χρησιμοποίησα ένα ταψί 25/35, αλλά μπορεί να προσαρμοστεί και για άλλες διαστάσεις

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Pasiune dulce Lacri C

Προηγούμενο άρθροΡολάκια μπέικον γεμιστά για το γιορτινό τραπέζι
Επόμενο άρθροΓλυκιά Πίτα με γιαούρτι….είναι πολύ εύκολη και γρήγορη