Κέικ μήλου με μια λεπτή κρέμα.

Υλικά για ταψί 20*35 εκ

Για τη ζύμη:
Αλεύρι – 500-550 g, μια πρέζα αλάτι
Μπέικιν πάουντερ – 15 g
Αυγά – 3
Ζάχαρη – 100 g
Κρέμα γαλακτος – 3 κουταλιές της σούπας.
Βούτυρο – 200 γρ. ή για να γίνει η ζύμη πιο μαλακη, μπορείτε να προσθέσετε βούτυρο – 100 γρ + βούτυρο – 80 γρ.

Για τη γέμιση μήλου:
Μήλα – περίπου. 1,5 κιλό
Ζάχαρη
Ζάχαρη Βανίλιας – 10 g
Κανέλα
Βούτυρο – 50 g

Για την κρέμα:
Γάλα – 400 ml
Aνθος αραβόσιτου γιωτης – 40 g (μία συσκευασία)
Ζάχαρη – 70 g
Ζάχαρη Van – 20 g
Βούτυρο – 120 g

Εκτέλεση

Προετοιμασία: τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Προσθέστε αλάτι και ζάχαρη στα αυγά και χτυπήστε περίπου. 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ σε δόσεις. Στα πρώτα στάδια, δουλεύουμε με ένα μιξερ και μετά με τα χέρια μας. Ζυμώνουμε τη ζύμη. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη ελαφρώς κολλώδη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη, σχηματίζοντας το καθένα σε μπάλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση μήλου:
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα, το
βούτυρο και βάλτε στη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο (περίπου 20 λεπτά).

Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Προσθέστε ζάχαρη στην κρέμα γιωτης. Ανακατεύουμε με λίγη ποσότητα γάλακτος (από το σύνολο) μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και βάζουμε στη φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Προσθέστε μια πρέζα ζάχαρη βανίλιας.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το βούτυρο και λίγη κρέμα. Προσθέστε μετα την υπόλοιπη κρέμα στο βούτυρο σε δόσεις και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Επιλέγουμε ένα μέρος της ζύμης από το ψυγείο. Ανοίξτε το μέγεθος ενός ταψιού και ψήστε στους 180 βαθμούς, περ. 10 λεπτά.
Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα τρία μέρη της ζύμης. Κόβουμε τα πλαϊνά των έτοιμων κέικ. Φτιάχνουμε με τα χέρια μας ένα χοντροκομμένο τρίμμα από τα κομμενα κομματια.
Χωρίζουμε την κρέμα και τη γέμιση μήλου σε δύο μέρη.

Συναρμολόγηση:
Κέικ + γέμιση μήλου + κέικ + κρέμα + κέικ + γέμιση μήλου + κέικ + κρέμα. Πασπαλίζουμε με ψίχουλα. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε με λιωμενη σοκολάτα.


Ψυγείο για αρκετές ώρες.

Καλη Απόλαυση.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς λάδι
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς-Κανταίφι 2 υπέροχες γεύσεις σε 1!!!😋😋