Κέικ Μαρμπέ 😋

Λάτρευα αυτό το Κέικ Μαρμπέ όταν ήμουν παιδί. Το ονομάζαμε όλοι Βανίλια Σοκολάτα και όλη η γειτονιά μύριζε από αυτήν όταν το έφτιαχνε η μαμά μου.

✅Υλικά:

Αυγά – 3 τεμ.
Ζάχαρη

βανίλιας – 1 κουταλάκι του γλυκού
Φυτικό λάδι – 120 ml.
Γάλα – 180 ml.
Αλεύρι – 250 γρ.
Μπέικιν πάουντερ – 15 γρ.
Κακάο – 20 γρ.
Ζάχαρη άχνη

✅Μαγείρεμα:

1. Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέστε φυτικό λάδι και γάλα. Ανακατεύουμε.
2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στη ζύμη.
3. Ανακατεύουμε τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και προσθέτουμε κακάο και 2 κ.σ. γάλα.
4. Αλείφουμε τη φόρμα με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
5. Μεταφέρετε το μειγμα εναλλάξ λευκο με σοκολάτα.
6. Ψήνουμε στους 180° για περίπου 30 λεπτά.
7. Έτοιμο να πασπαλίσουμε το cake με ζάχαρη άχνη.

ДОМАШНИЕ РЕЦЕПТЫ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Το Κέικ λεοπάρ

Φόρμα 36×12

Υλικά

5 αυγά
300 γρ ζάχαρη
300 γρ κρύο γάλα
150 γρ λάδι
1,5 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
65 γρ κακάο
450 γρ αλεύρι
βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, τη βανίλια.
Ανακατευουμε, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη:
1 μεγαλύτερο (για λευκή ζύμη)
2 μέτριο (για ανοιχτό καφέ ζύμη)
3 μικρότερα (για μαύρη ζύμη)

Στο 2ο μέρος προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας κακάο (από το συνολικό) και ανακατεύουμε
Προσθέστε όλο το υπόλοιπο κακάο στο 3ο μέρος και ανακατέψτε καλά. Η ζύμη θα είναι πολύ πηχτή.
Βάζουμε όλα τα μέρη της ζύμης σε 3 πλαστικές σακούλες (πρέπει να είναι 3 σακούλες!!! με τρία χρώματα ζύμης)

Στη συνέχεια, βάλτε χαρτί στον πάτο της φόρμας και αρχίστε να απλώνετε τη ζύμη.
Πιεζουμε τη λευκή ζύμη από τη σακούλα στον πάτο, οι επόμενες λωρίδες είναι ανοιχτό καφέ, πάνω τους μαύρες.  Αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Ψήνουμε στους 170° μέχρι να στεγνώσει ένα ξυλάκι, περίπου 50-60 λεπτά.
Περιμένετε να στεγνώσει τελείως και πασπαλίζετε γενναιόδωρα με σκόνη.

Καλή Απόλαυση

Olga Mordovina

Προηγούμενο άρθροΙταλική πικάντικη μελιτζάνα για τους μερακλήδες🍆
Επόμενο άρθροΓιουβαρλάκια κοτόπουλου αυγολέμονο