Συστατικά
4 αυγά
5 κουταλιές της σούπας μέλι
150 γραμμάρια νιφάδες αμυγδάλων

Θα χρειαστείτε: ένα μικρό ταψάκι (20cm).

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους ανεμιστήρες 190 ° C / 170 ° C στο αέρα και βουτυρώστε και στρώστε με ένα χαρτί ψησίματος το ταψάκι.
Ξεχωρίστε τα αυγά και χτυπήστε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάτε τους κρόκους με 4 κουταλιές της σούπας μέλι, ανακατεύοντας καλά.

Ρίξτε 125 γραμμάρια των αμυγδάλων σε ένα μπλέντερ για να τα αλέσετε. Βάζετε τα υπόλοιπα 25g σε ένα ταψάκι και στο φούρνο για 5 έως 10 λεπτά για να τα ψήσει. Προσέξτε θα ψηθούν πολύ γρήγορα.
Ανακατέψτε τα αλεσμένα αμύγδαλα με τους κρόκους αυγών και το μέλι και σταδιακά ρίξτε μέσα τα ασπράδια αυγών χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό κουτάλι, προσέχοντας να μην τα πολυ ανακατέψετε και να διώξετε όλο τον αέρα. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί του κέικ και ψήνετε για 25 λεπτά, μειώνοντας τη θερμοκρασία για τα τελικά 10 λεπτά στους 180 ° C / 160 ° C στο αέρα.
Αφήστε το κέϊκ να κρυώσει τελείως πριν το βγάλετε. Ραντίστε μέλι από πάνω και πασπαλίστε με τα ψημένα αμύγδαλα.

Προηγούμενο άρθροΑχλάδι και Βανίλια…ξεχωριστό Κέικ
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια με πολύ μεράκι