Η Σπανακόπιτα με τυριά της τεμπέλας

Κομμάτια: 12
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά. Συνολικός χρόνος: 1 ώρα

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια, κομμένα σε κύβους
280 gr baby σπανάκι κομμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
100 gr μοτσαρέλα τριμμένη
100 gr τυρί φέτα, θρυμματισμένη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C.
Ραντίστε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί με ελαιόλαδο. Το δικό μου ήταν 27 x 20 εκ.
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε μέτρια.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια σας μέχρι να μαλακώσουν: 1 ή 2 λεπτά. Προσθέστε το μισό σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί κυρίως, αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.

Τα βγάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξει και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα περιττά υγρά. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι σας και επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο σπανάκι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατευουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το μείγμα με το σπανάκι, τον άνηθο, τη μοτσαρέλα και τη φέτα μέχρι να ενωθούν.
Μεταφέρετε στο ταψί σας και απλώστε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

Συγγραφέας: stella

Εκτέλεση: Patricia Karres Diamantouros

Προηγούμενο άρθροΣιρόπι τσουκνίδας Ιδανικό καθαριστικό αίματος, θεραπεύει τους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα
Επόμενο άρθροΧωνάκια με κοτόπουλο