Κέικ με αμύγδαλο

Υλικά

30×7 εκ στρογγυλή φόρμα για κέικ

170 gr βούτυρο
1-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
700- 900 gr αλεύρι (6-8 φλιτζάνια, κοσκινισμένα)
1-1/2 φλιτζάνια γάλα
1 κ.σ. κανέλα
3 μέτρια αυγά, χτυπημένα
2 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλ μαγειρική σόδα
1 πορτοκάλι, τριμμένη φλούδα από
χυμό από 1 πορτοκάλι,
σουσάμι
Ολόκληρα γαρίφαλα μπαχαρικό
1 κιλό ασπρισμένα ολόκληρα αμύγδαλα ή και με την φλουδα

Επικάλυψη:
1 αυγό
1 κουτ.γλ γάλα

Εκτέλεση

Βήμα 1. Σ ενα μεγάλο μπολ ηλεκτρικού μίξερ, χτυπήστε βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίστε κτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 2. Προσθέστε 6 φλιτζάνια αλεύρι σταδιακά εν αλλάξ με 1 φλιτζάνι γάλα. Προσθέστε κανέλα και τα αυγά, ανακατέψτε καλά, συνέχισε να χτυπάτε.
Βήμα 3. Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ και την σόδα στο υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι γάλα και προσθέστε στην ζύμη, ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και τη φλούδα.
Βήμα 5. Χτυπάμε το υπόλοιπο αλεύρι μόνο μέχρι το βουτυρο με βαρύ κουρκούτι τύπου κέικ.
Βήμα 6. Ρίξτε σε ταψί για κέικ.

Βήμα 7. Διακοσμήστε ως εξής:
Βάλτε τα γαρύφαλα καρφωτα στο κεικ και γραψτε κατι αν θέλετε (σπρώξτε τα κοτσάνια στο κουρκούτι).
Καλύψτε την επιφάνεια γενναιόδωρα με σουσάμι. Τοποθετήστε τα ασπρισμένα ολόκληρα αμύγδαλα μεταξύ και γύρω από ότι γραψατε. Αλείψτε ελαφρά την κορυφή του κέικ με μείγμα επικάλυψης.
Βήμα 8. Ψήστε στο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να γίνει. Δοκιμή εάν ψηθηκε ψήσιμο με ένα κομμάτι ωμό μακαρόνι, αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.

Χρησιμοποιείται και σαν Βασιλόπιτα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦασολάκια στην γάστρα με παϊδάκια
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα Μελένια…το τυρί με το μέλι απογειώνουν την γεύση της