Κέικ με γλυκόξινη γεύση και κρέμα

Είναι ένα πολύ κρεμώδες κέικ με γλυκόξινη γεύση, και με πολλή κρέμα🥰

Υλικά:

-180 γραμμάρια αλεύρι
-180 γρ ζάχαρη
-5 αυγά
-20g σπόρους παπαρούνας
-μια πρέζα αλάτι
-30 ml λάδι

Για την ΚΡΕΜΑ:
-700 ml γάλακτος
-5 κρόκους
-150 γρ ζάχαρη
-25 γραμμάρια αλεύρι
-25 γραμμάρια κορν φλαουρ
-άρωμα βανίλιας
– ξυσμα λεμονιού
-200 ml υγρή κρέμα γάλακτος

για το ΣΙΡΟΠΙ:
-γάλα
-ζάχαρη
-βανίλια

Για την Επικάλειψη:
-2 φακελάκια ζελέ με γεύση κεράσι / φράουλα
-500 γραμμάρια κατεψυγμένα μούρα ή φραουλες
-100 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση:

1. Ανακατέψτε ολόκληρα τα αυγά με ζάχαρη έως ότου τριπλασιαστεί σε όγκο και αλλάξει χρώμα. Προσθέστε το λάδι μαζί με το αλατι και το άρωμα βανίλιας. Ανακατέψτε για μερικά ακόμη δευτερόλεπτα και σταματήστε. Προσθέστε σταδιακά κοσκινισμένο αλεύρι και παπαρουνόσπορο. Ανακατέψτε ελαφρά από πάνω προς τα κάτω με αργές κινήσεις. Ρίξτε τη σύνθεση στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και βάλτε  στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C μέχρι να περάσει το τεστ οδοντογλυφίδας.

2. Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Ανακατέψτε ξεχωριστά τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλαουρ. Όταν το γάλα αρχίσει να θερμαίνεται, ρίξτε λίγο από αυτό στη σύνθεση του αυγού και ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο γάλα. Βάλτε το πίσω στη φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέστε τριμμένο λεμόνι και βανίλια. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα έτσι ώστε να αγγίζει την κρέμα απο πάνω και να την αφήσει να κρυώσει. Ανακατέψτε την πουτίγκα. Χτυπήστε την υγρή κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώστε την στην πουτίγκα.
3. Βάλτε τα κατεψυγμένα φρούτα σε ένα τηγάνι στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη και βράστε για περίπου 5 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τις σκόνες ζελατίνης. Ανακατέψτε κατά διαστήματα μέχρι να παρατηρήσετε ότι αρχίζει να δεσμεύεται.
4. Ανακατέψτε το γάλα με τη ζάχαρη και βράστε. Στο τέλος, προσθέστε το εκχύλισμα της βανίλιας και αφήστε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:
Κόψαμε το παντεσπανι στην μέση. Σιροπιάστε το πρώτο μέρος και βάλτε περίπου το ένα τρίτο της κρέμας πάνω από το οποίο βάζετε το δεύτερο μέρος από το παντεσπανι και σιρόπι. Απλώστε την υπόλοιπη κρέμα και το ζελέ φρούτων στην κορυφή. Αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Ετοιμο να σερβίρετε

Προηγούμενο άρθροΓλυκάκι Μήλου…γεύση που και τα εγγόνια σας θα την θυμούνται
Επόμενο άρθροΚεμπάπ κρασιού με χοιρινό με κόκκινο κρασί