Κέικ με καλαμποκάλευρο

Υλικά:

2 κούπες καλαμποκάλευρο
4 αυγά χωρισμένα (κρόκους-ασπράδια)
400 γρ. γιαούρτι
1 κούπα ζάχαρη
180 ml ηλιέλαιο
1 κ.σ. μπέικιν
2 βανίλες
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για την επιφάνεια:
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη , το ξύσμα και τις βανίλες για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε με το λάδι , με το γιαούρτι και με το μπέικιν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο σε τρεις δόσεις και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενωθεί κι αυτό με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτουμε σε τρεις δόσεις και τη μαρέγκα. Την πρώτη δόση μπορούμε να τη ενσωματώσουμε χρησιμοποιώντας το μίξερ αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιούμε μια μαρίζ και ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα κάνωντας απαλές , κυκλικές κινήσεις. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε απλό με λαδόκολλα (24×27) και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 40-45 λεπτά. Μόλις κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.

Σημ: Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από την ποσότητα του καλαμποκάλευρου με αλεύρι γ.ο.χ. για πιο αφράτο αποτέλεσμα!

 

Προηγούμενο άρθροΑλμυρά μάφινς με κολοκυθάκια…Γρήγορο, εύκολο και πολύ νόστιμο!
Επόμενο άρθροΤηγανητό κοτόπουλο σε σάλτσα ντομάτας με τυρί