Κέικ με καρύδια

Συστατικά

1½ φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλιά της σούπας και 2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλοι κρόκοι αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
Γλάσσο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια

Πως να το φτιαξεις

Σε ένα μικρό μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα ψιλοκομμένα καρύδια με 1 κουταλιά αλεύρι. Πασπαλίστε περίπου με 2 κουταλιές των καρυδιών στο κάτω μέρος της προετοιμασμένης φόρμας. Αφήστε τα υπόλοιπα στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ , συνδυάστε 2½ φλιτζάνια αλεύρι, μπεικιν και αλάτι, κοσκινίστε ή ανακατέψτε μαζί για να τα αναμίξετε και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Συμβουλή: Για να κάνετε την κρέμα, ξεκινήστε τοποθετώντας το βούτυρο στο μιξερ, σε μεσαία ταχύτητα χτυπώντας το βούτυρο περίπου 1 λεπτό μέχρι να είναι ανοιχτόχρωμο. Με το μίξερ ακόμα σε μέτρια ταχύτητα, προσθέστε σιγά-σιγά την καφετιά ζάχαρη και την λευκή ζάχαρη , είτε μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, είτε σε ένα πολύ αργή σταθερή ροη, έτσι ώστε σε 4 έως 8 λεπτά να προσθέσετε όλη τη ζάχαρη, μέχρις ότου το βούτυρο και η ζάχαρη ενσωματωθούν πλήρως και το μείγμα να έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα με χνουδωτή υφή. Ενώ προσθέτετε τη ζάχαρη, σταματήστε το μίξερ περιστασιακά για να ξύσετε το μείγμα από το κυπελο και ξύστε τις πλευρές και το κάτω μέρος του μπολ με μια λαστιχένια σπάτουλα έτσι ώστε το μίγμα να είναι ομοιόμορφο.
Προσθέστε τα αυγά και κρόκους αυγού ένα κάθε φορά, χτυπώντας μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Συμβουλή: Για κάθε αυγό, σπάστε το αυγό σε μικρό μπολ και χτυπήστε με ένα πιρούνι για να το σπάσετε καλά  πριν το προσθέσετε στο κρεμώδες μίγμα. Ξεκινήστε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα έτσι ώστε το υγρό από το αυγό να μην πιτσιλίζει, μόλις το αυγό μερικώς αναμειχθεί αυξήστε την ταχύτητα στη μέση.
Κάθε αυγό θα πρέπει να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα πριν από την προσθήκη του επόμενου αυγού, λαμβάνοντας περίπου ένα λεπτό για να αναμειχθεί σε κάθε αυγό.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε βανίλια και περίπου το ένα τρίτο του μείγματος αλευριού, ανακατέψτε μόνο μέχρι το αλεύρι να είναι σχεδόν πλήρως αναμειγμένο. Ξύστε το κύπελλο καλά και συνεχίστε το χτύπημα του αλευριού.Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα, αναμείξτε απαλά τα καρύδια με το μείγμα.

Ψήνουμε: Βάλτε με ένα κουτάλι το μειγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια με το πίσω μέρος του κουταλιού. Ψήστε τα 65 έως 75 λεπτά ή μέχρι να βγει μια καθαρή οδοντόγλυφίδα από το κέντρο.
Τοποθετήστε την φόρμα σε μια σχάρα για να κρυώσει για 10 έως 15 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το κέικ από την φόρμα για να κρυώσει εντελώς.

Γλασσο:

Σε ένα κατσαρόλακι βάζετε το βούτυρο, καστανή ζάχαρη, 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει το μείγμα. Βράστε 1 λεπτό. 
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα σε μεσαίο μπολ. Αφήστε να κρυώσει για 20 λεπτά.
Με ένα χτυπητήρι χειρός, χτυπάτε την ζάχαρη άχνη και την βανίλια καλά.
Αμέσως ρίχνουμε πάνω από το κέικ.
Πασπαλίστε 2 κουταλιές της σούπας καρύδια. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου.

ΠΗΓΗ: heknews.com

Προηγούμενο άρθροΜία Καταπληκτική Ρυζοσαλάτα
Επόμενο άρθροΤρομέρο Κυδωνόπαστο