Μπισκοτογλυκό με κρέμα βανίλιας
Σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτό το Μπισκοτογλυκό με κρέμα βανίλιας είναι ελαφρύ, εύκολο και ευχάριστο στην παρασκευή του. Ελπίζω να αρέσει σε εσάς και τους αγαπημένους σας και να το μοιραστείτε μαζί τους.
Υλικά:
2 πακέτα: μπισκοτα πτι φουρ.
Κρέμα με γευση βανίλαι 2 τεμ. από 37 γρ το καθένα
γάλα φρέσκο 1 λ
ζάχαρη 1 κουπα
κορν φαλουερ 2 κ.σ.
βούτυρο 30-40 γρ
μαύρη σοκολάτα 20 γρ
καρύδια ολόκληρα 12 τεμ.
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 2/3 του φρέσκου γάλακτος.
Προσθέστε 1 κουπα ζάχαρη. Αφήστε το να βράσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με 2 πακέτα κρεμα βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ.
Ανακατεύουμε καλά για να μην υπάρχουν σβώλοι. Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί.
Μόλις πήξει η κρέμα την βγάζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και περιμένουμε να κρυώσει.
Τοποθετήστε την πρώτη σειρά μπισκότων στο ταψί και καλύψτε με λίγη από την κρέμα.
Τοποθετήστε απο πάνω μπισκότα και εναλλάσσετε την κρέμα με τα μπισκότα μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου και τρίψτε τη σοκολάτα.
Βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ώρες, στη συνέχεια κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμήστε το καθένα με ένα καρύδι.
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι από το mytasted.blogspot.com
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μπισκοτογλυκό σοκολάτας και μέλι
Υλικά:
250 γρ βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας φυσικό κακάο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι / ή παχύρρευστο σιρόπι ζάχαρης /
250 γρ μπισκότα / συνηθισμένα πτιμπερ/
Για το γλάσο:
½ φλ. τσαγιού (120 ml) κρέμα γάλακτος, πλήρης λιπαρών
120 γρ. ημίγλυκη μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη + επιπλέον για φλούδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψί με λάδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε σε αυτό το κακάο, τη ζάχαρη και το μέλι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε, ανακατεύοντας, τα θρυμματισμένα
μπισκότα (χοντροκομένα). Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το πιέζουμε στον πάτο και στα πλαϊνά.
Για το γλασσο
Τεμαχίζετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε πυρίμαχο μπολ. Σε μικρό κατσαρόλι ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αποσύρετε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ πάνω από τη ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Την αφήνετε για 1/2 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, ρευστό, σοκολατένιο μείγμα.
Στη συνέχεια ρίξτε το πάνω από την βάση και απλώστε το ομοιόμορφα.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Κόψτε σε τετράγωνα!
Καλή Απόλαυση!